Pure Luxe praat met de Amsterdamse horecatycoon Won Yip


Amsterdam, 20160122 -- Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succes mee hebben. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers of zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast alle facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd, niet met het idee van “kijk ons nou even pochen” maar gewoon omdat mensen die daar hard voor werken, daarvan ook echt kunnen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers maar altijd met respect gesteld.

Pure Luxe had dit keer het voorrecht om de Amsterdamse horecatycoon, Won Yip een aantal vragen te mogen stellen. De altijd charmante ondernemer die inmiddels ook ver buiten de Nederlandse grenzen druk aan het investeren is, was recentelijk in het nieuws omdat hij het duurste penthouse van Nederland heeft aangeschaft. Won Yip kwam dit appartement tegen als maquette op de Master of LXRY 2015 en was meteen onder de indruk. Zo erg zelfs dat hij tot aanschaf overging een kleine maand later. Er gaan geruchten dat hij rond de 16 miljoen euro betaald heeft voor dit appartement van maar liefst 1440 m2 in de Amsterdamse Houthavens — het zogeheten Pontsteigerproject. Het is ook daadwerkelijk de bedoeling dat hij en zijn vrouw er wonen gaan. Ze zijn samen aan het kijken hoe nu alles in te richten.

De 46-jarige, altijd werkende, Won kent u wellicht van bekende horecabedrijven als Majestic en Players. Door velen zelfs “Koning van de Dam” genoemd. Verder heeft hij belangen in de Londense horeca, in Los Angeles, Dubai en Istanbul en investeert in start-ups. Zo heeft hij eind 2014 een belang van 1,5% in Sushi Samba, een restaurantketen met vestigingen in Londen, New York en Las Vegas. Ook onder eigen naam is hij op bescheiden schaal actief in de vastgoedwereld.

Pure Luxe stelde hem 10 vragen, lees het hele interview


Deel: ' Pure Luxe praat met de Amsterdamse horecatycoon Won Yip '
Lees ook