Rotterdamse Grand Hotel Central bestaat 100 jaar


Kerstdiner voor daklozen op Tweede kerstdag; start van activiteitenprogramma.

ROTTERDAM, 20161219 -- Op Tweede kerstdag worden 100 daklozen op een heerlijk kerstdiner getrakteerd in het oudste hotel van Rotterdam; Grand Hotel Central. Exploitant en gastheer Leo Houkamp draagt deze groep juist deze dag een warm hart toe. Daarom organiseert hij - met ondersteuning van het Leger des Heils en de Pauluskerk - dit hartverwarmende kerstdiner in het hotel aan de Kruiskade, waar in de afgelopen decennia menig beroemdheid heeft vertoefd.

[Kerstdiner voor daklozen op Tweede kerstdag]Deze kerstgeste vormt de start van de activiteiten rond het 100-jarig bestaan van Grand Hotel Central in 2017. Op het programma staat een skala aan activiteiten om de sociaal historische waarde van dit authentiek Rotterdamse hotel - dat de oorlogsbombardementen heeft overleefd en voor vele Rotterdammers een herkenbaar punt is in hun leven - nader onder de aandacht te brengen.

Feest van licht en liefde
Eerst opent Grand Hotel Central op maandag 26 december tussen 17 en 20 uur haar deuren en legt zij de rode loper uit voor de dakloze medemens. 'Kerst is een feest van licht en liefde. De minder bedeelden hebben het op deze speciale dag ook weer minder', aldus Leo Houkamp. 'Dit is wat wij als hotel aan warmte kunnen bijdragen voor daklozen. Laten we eerlijk zijn; het is een dag die ieder mens normaal gesproken samen met familie en geliefden in warmte en luxe in een veilige thuisomgeving deelt.'

Aanmeldingen door daklozen voor het benefiet-diner lopen via de Paulus Kerk en het Leger des Heils. 'Gezien de capaciteit, kunnen we eigenlijk niet meer dan 100 gasten verwelkomen in ons restaurant. Tenzij we allemaal wat inschikken.' Het speciale menu wordt nog niet verklapt. 'Lekker wordt het', aldus Houkamp.


Deel: ' Rotterdamse Grand Hotel Central bestaat 100 jaar '
Lees ook