Hotelveiling.nl gedaagd om domeinnaam


GRONINGEN, 20110324 -- Woensdag 23 maart kwam bij de rechtbank van Groningen de zaak voor tussen de sites Hotelveiling.nl en Hotelkamerveiling.nl. In de huidige hotelmarkt is een grote vraag naar het online veilen van hotelkamers. Dat er meerdere partijen zijn die de klant hiervan willen voorzien, is dan ook een logisch vervolg. Hotelveiling.nl is hierop geen uitzondering. Deze site is een activiteit van Hotels.nl, al bijna 10 jaar een grote naam op het gebied van online hotelboekingen.

De site hotelveiling.nl wordt aangeklaagd vanwege een vermeende te grote gelijkenis. Hotelveiling.nl zou niks anders doen dan kopiëren en meeliften op het succes van de site hotelkamerveiling.nl.

Algemeen directeur van Hotels.nl, Henk Gorter, meent dat deze aanklacht weinig kans van slagen heeft in de internetwereld. “In onze ogen is deze aanklacht niet gegrond. De site wil in geen geval lijken op die van hotelkamerveiling.nl. Overal wordt gecommuniceerd dat dit een activiteit is van Hotels.nl. De look en feel van de site zijn volledig anders. Daarnaast bestaat de domeinnaam uit een volledig ander zelfstandig naamwoord. Het verschil is in onze ogen zeer duidelijk. Wij zijn niet van mening dat het monopolie op het online veilen van hotelkamers bij 1 partij kan liggen. Dit is gewoon gezonde concurrentie.”

De zaak kwam woensdag 23 maart voor in de rechtbank van Groningen en de uitspraak zal zijn op vrijdag 1 april. De mensen achter hotelkamerveiling.nl zien graag alle activiteiten gestopt van hotelveiling.nl en de onmiddellijke overdracht van de domeinnaam.

Henk Gorter: ”Wij zijn zeker van deze zaak, maar mocht de rechtbank toch een andere mening zijn toegedaan dan schept dat wel een merkwaardig en gevaarlijk precedent. Met Hotels.nl als voorbeeld zou je kunnen denken aan hotelz.nl, ihotels.nl, e-hotels.nl, uwhotels.nl, ikzoekhotels.nl of zelfs hotelletje.nl. Dan zou dan ook niet meer mogen? Onzin, in onze ogen.”


Deel: ' Hotelveiling.nl gedaagd om domeinnaam '
Lees ook