Zilveren Ui 2014 naar sterrenchef Sidney Schutte


Onderscheiding voor chef van Librije’s Zusje Amsterdam in Waldorf Astoria Amsterdam

AMSTERDAM, 20150519 -- In Amsterdam is de Zilveren Ui 2014 uitgereikt aan chefkok Sidney Schutte van Librije’s Zusje Amsterdam, dat door Michelin onderscheiden is met twee sterren, in het fameuze Waldorf Astoria Amsterdam. Sidney ontving de culinaire onderscheiding uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse tafelzuurmerk. De Zilveren Ui wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert.

Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (Arsenaal Restaurants, Naarden in 2008), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht in 2009), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn in 2010), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam in 2011) en Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam in 2013).

[Foto: Vlnr Zilveren Ui winnaar chefkok Sidney Schutte, Amsterdamse tafelzuurman Oos Kesbeke en Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam]

Innoverende chef

Onder grote belangstelling van zijn collega-chefs en een aantal BN’ers werd Sidney geprezen om zijn vakmanschap en durf. Oos Kesbeke: ,,In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij”.

Diner voor 2 in Librije’s Zusje Amsterdam
Ter gelegenheid van de uitreiking van de Zilveren Ui 2014, is er een boekje gemaakt met zeven recepten van Meesterkok Sidney Schutte. Vanaf juni 2015 zullen de recepten van Sidney via de producten van Kesbeke hun weg vinden naar de consument.
Er is een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, met kans op een diner voor twee personen in het door Michelin met twee sterren onderscheiden restaurant Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Amsterdam, aangeboden door Kesbeke.

Over Kesbeke
Kesbeke is de enig overgebleven inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Amsterdamse uien, fijne zilveruitjes, speciale sauzen, piccalilly’s, wortels, selderij, kappertjes, komkommers en augurken worden ingelegd volgens recepten die zijn doorgegeven van vader op zoon sinds 1948. Sinds 1999 wordt het bedrijf geleid door Oos, de derde generatie Kesbeke. Het tafelzuurbedrijf werkt volgens het principe van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mvo), gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. De producten van Kesbeke onderscheiden zich door de constant hoge kwaliteit van ingrediënten, unieke receptuur en innovatie van smaken en producten.

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Chefkok Sidney Schutte, Amsterdamse tafelzuurman Oos Kesbeke en Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam


Deel: ' Zilveren Ui 2014 naar sterrenchef Sidney Schutte '
Lees ook