07-04-2017 Het AD bericht "Haagsch Koningsbal op 26 april afgeblazen". Volgens dit bericht bleven de aanmeldingen steken op ongeveer 250 terwijl er 400 nodig waren. (Redactie Nieuwsbank)


Haagsch Koningsbal presenteert het Gala Dans Event 26 april 2017


SCHEVENINGEN, 20170301 -- Het Haagsch Koningsbal is een bijzonder evenement vol entertainment, dans, muziek, diner in Koninklijke stijl. De organisatoren willen het bal jaarlijks laten terugkeren in de koningsnacht van 26 april. Het Koningsbal 2017 zal gevierd worden in de glansrijke omgeving van het Scheveningse Kurhaus – in een Koninklijke atmosfeer, in Haagse traditie met stijl en allure.

[Logo Haagsch Koningsbal]

Al bij de inhuldiging van kroonprins Willem Alexander in 2013 ontstond het idee een Koningsbal te gaan creëren zoals dat vroeger werd gevierd in de eerste helft van de 19e eeuw op het Lange Voorhout. Men danste toen onder andere de pavane, het menuet en de polka en men genoot van een souper. De bals werden voornamelijk georganiseerd door de koningen Willem de Eerste en Willem de Tweede. Willem de Derde en zijn echtgenote hielden van grote feesten maar zij gaven de voorkeur aan het bal masqué. Het bal was toegankelijk voor mensen van het hof, de adel, militaire officieren, politici en de elite maar onder de gasten bevonden zich ook genodigden, burgers en bewoners van het Lange Voorhout.

Na Willem de Derde werd de traditie niet voortgezet. Tot heden. In samenwerking met het Grand Hotel Amrâth Kurhaus brengt het team van het Haagsch Koningsbal haar weer tot leven. Deze eerste editie in de 21ste eeuw belooft een gloedvolle belevenis te worden. Een bekend dansorkest zal in de Kurzaal optreden. Een selecte groep dansers zal een hofdans uitvoeren, zoals die twee eeuwen geleden werd gedanst. Vervolgens zal een koningsbalensemble optreden onder leiding van dr. Pieter Vis en vanaf 02:00 uur zal een DJ disco en house muziek ten gehore brengen in de kleine uurtjes.

Haagsch Koningsbal
Koningsnacht 26 april 2017
Grand Hotel Amrâth Kurhaus te Scheveningen
Opening zaal: 19:30

Voor meer info zie de Website: https://www.haagschkoningsbal.com

Kaartenverkoop, tafel arrangementen en online bookingen via: Ticketscript


Deel: ' Haagsch Koningsbal presenteert het Gala Dans Event 26 april 2017 '
Lees ook