Le Champion winnaar 2016 in Sportevenementenorganisatie


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20160526 -- Le Champion is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Sportevenementen-organisatiebranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Le Champion weet zijn uitgebreide vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Een gezonde en actieve samenleving, dat is waar Le Champion zich voor inzet. Dit krijgt vorm door mensen van alle leeftijden en van alle sportieve niveaus via aansprekende sportevenementen te enthousiasmeren om te gaan hardlopen, fietsen en wandelen. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand. Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met ruim 17.000 leden en jaarlijks 250.000 deelnemers. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 Stichting Sportevenementen Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Le Champion een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Le Champion, want men is continu bezig zijn diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant.’

Terechte branchewinnaar

Jaarlijks worden tachtig (zeer) grote en kleine evenementen georganiseerd. De meeste in de regio Noord-Holland, maar ook in de rest van Nederland en het buitenland. De bekendste evenementen zijn de TCS Amsterdam Marathon en de Dam tot Damloop, beide met het IAAF-label. Bij het ontwikkelen van evenementen probeert Le Champion altijd sport, cultuur en kunst met elkaar te verbinden. Dit betekent automatisch dat er met vele partijen contacten onderhouden worden.

‘Voor Le Champion is de breedtesport belangrijker dan de topsport. Daar zit vooral de impact: mensen in beweging brengen en verbinden’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Maar zijn activiteiten hebben niet alleen maatschappelijke waarde. Voor de stad Amsterdam bijvoorbeeld heeft de Marathon op economisch vlak een enorm grote impact. Deze wordt via eigen broadcasting live gevolgd in 134 landen met miljoenen kijkers.’

‘Le Champion vervult een belangrijke functie in de samenleving. Zijn betekenis is in feite niet te becijferen in termen van gezondheid en gelukbeleving. De organisatie draagt bij aan het welbevinden van grote groepen mensen en daarmee aan het welzijn in Nederland. Met recht de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.lechampion.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

Uitzending Le Champion
De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. De uitzending van Le Champion is zondag 29 mei te zien om 12:55 uur op RTL7.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. C. Pronk

Telefoon:  072-5338136 – E-mail: cees.pronk@lechampion.nl


Deel: ' Le Champion winnaar 2016 in Sportevenementenorganisatie '
Lees ook