Accor Hotels kiest Hotel Betaaloplossing CCV


Besparing door integratie van Nederlandse ‘het nieuwe pinnen’ met
leidende ‘Property Management Systemen’ in Hospitality branche


ARNHEM, 20111031 -- 31 oktober 2011 – Accor heeft voor haar Nederlandse hotels gekozen voor de nieuwe ‘Payment Hospitality Solution’ van CCV. De CCV Hotel Betaaloplossing wordt volledig geïntegreerd met het aanwezige ‘Property Management Systeem’ (PMS hotel computersysteem) en voldoet aan alle strenge internationale veiligheidseisen (PCI). Nieuw aan deze PMS-gekoppelde oplossing is de mogelijkheid om te betalen met pin (Maestro / V PAY) naast betalingen met gangbare creditcards, zoals MasterCard, Visa, American Express, JCB, CUP en Diners Club.

Accor kan haar gasten binnenkort overal in het hotel veilig en eenvoudig laten afrekenen via de CCV betaalautomaat, zonder daarvoor een extra server te hoeven plaatsen. Omdat het een Nederlands product betreft, worden de gunstige nationale debettarieven gehanteerd. Tevens heeft de hotellier de vrije keuze voor de betaalkaartverwerker (acquirer); dit kan een flinke kostenbesparing opleveren.

Door koppeling met de leidende PMS hotel computersysteem wordt één gesloten circuit gevormd met de CCV Hotel Betaaloplossing. Alle gegevens worden automatisch samengevoegd en gecheckt, daardoor wordt het proces veiliger, sneller en eenvoudiger. Bij overschrijding van de reservering op de creditcard geeft het systeem een melding, zodat het reserveringsbedrag zonder tussenkomst van de gast kan worden verhoogd, bijvoorbeeld voor gemaakte kosten of bijboekingen. CCV heeft een eigen serviceorganisatie die 24-uurs ondersteuning kan bieden op locatie.

Andere belangrijke functionaliteiten voor de hotelbranche zijn Dynamic Currency Conversion (DCC), waarmee de internationale gast in eigen valuta kan afrekenen en TIP, de mogelijkheid om fooi toe te voegen. De CCV ‘Payment Hospitality Solution’ voldoet aan de PCI regelgeving en is geschikt voor acceptatie van creditcards door verschillende acquirers, zoals PaySquare, EMS, B+S, ConCardis en Elavon.

In de loop van dit jaar wordt de hospitality betaaloplossing van CCV gekoppeld aan het Micros Fidelio Hotel Kassa systeem, geleverd door de firma Van Hessen in Nederland en België. Daarnaast realiseert CCV ook de integratie met de hotelsoftware van Hotel Concepts - Brilliant (iTesso), zodat het merendeel van alle hotels hiervan kan profiteren.

‘Door te kiezen voor CCV, kiezen wij voor flexibiliteit, voor nu en voor in de toekomst”, aldus Dirk Kenter, Directeur ICT, Accor Hotels Nederland.

“Onze klanten geven aan dat ze door een steeds complexer wordende betaalomgeving behoefte hebben aan one-stop-shopping met een flexibele keuze tussen leveranciers. CCV biedt daarnaast hoogwaardige Nederlandstalige 24-uurs service op locatie. Aanvullend verwerkt de geïntegreerde CCV Hotel Betaaloplossing alle transacties volgens het nieuwe pinnen tegen de gunstige nationale pintarieven”, aldus Pascal Vincken, Algemeen Directeur. “Accor is de eerste partij die onze nieuwe betaaloplossing voor hospitality in gebruik gaat nemen. Door een strategisch partnership met VeriFone is de terminal met CCV betaalsoftware prijstechnisch ook aantrekkelijk voor kleinere hotelketens.”

Over PCI
Payment Card Industry Security Standards Council is een onafhankelijke organisatie die oorspronkelijk opgericht is door American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide en Visa International, met het doel om de constante evolutie van de betaalkaart veiligheidsstandaarden te managen. De PCI council heeft een raamwerk van veiligheidsstandaarden geformeerd, ook wel de PCI Data Security Standards genoemd.

Over Accor
[ACCOR logo] Accor, ‘s werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken – Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis styles, Etap Hotel/ibis budget, hotelF1 en Motel 6 beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.
In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 39 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend - het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel – The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 12 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 all seasons/ibis styles hotel, 1 Etap Hotel/ibis budget en 2 Formule1 hotels.

Over CCV
[CCV logo] CCV Holland is, als onderdeel van een internationale organisatie, marktleider in het elektronische betalingsverkeer en is specialist in betaalautomaten en transactieverwerking. Met meer dan 120.000 klanten heeft CCV een sterke marktpositie verworven. Door klantgerichtheid, grote technologische kennis en een hoge servicegraad is CCV voor haar relaties een gewaardeerde partner in business. CCV biedt zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1958.
Als Value Added Distributor van VeriFone, wereldwijd marktleider in betaalsystemen, is CCV betrokken bij de ontwikkeling en exploitatie van meerdere chip- en spaarkaartprojecten. CCV werkt samen met alle gerenommeerde netwerkproviders en acquirers en heeft veel kennis van betaalsystemen in diverse branches, zoals de retail, petrol, horeca, zorg (eHealth), public transport, parking en hospitality.


Deel: ' Accor Hotels kiest Hotel Betaaloplossing CCV '
Lees ook