Kansspel Kieswijzer vergelijkt standpunten gokbeleid


AMSTERDAM, 20120907 -- Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen is de Kansspel Kieswijzer gelanceerd. De kieswijzer biedt een overzicht van de standpunten van de belangrijkste politieke partijen op het gebied van (online) kansspelen.

De lancering van de Kansspel Kieswijzer valt bewust kort voor de verkiezingen. “Zo vlak voor de verkiezingen blijkt meer dan 40% van de kiesgerechtigden nog te twijfelen tussen twee of meerdere partijen”, aldus initiatiefnemer Anouk Reichert. De Kansspel Kieswijzer richt zich dan ook op nu nog zwevende kiezers, en hoopt hen te kunnen helpen bij het doorhakken van de laatste knoop.

Met volgens de laatste schattingen ruim 1 miljoen online gokkers in Nederland zijn er veel mensen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn en het onderwerp belangrijk vinden. In de debatten is de modernisering van de kansspelwetgeving tot op heden niet of nauwelijks aan bod gekomen. “Onterecht”, aldus Reichert, ”gezien de grote groep mensen die direct de gevolgen zullen ondervinden van het al dan niet moderniseren van de kansspelwetgeving. Het gaat tenslotte om hun vrijetijdsbesteding die als legaal of illegaal wordt bestempeld. Het stemmen op een politieke partij baseer je waarschijnlijk niet uitsluitend op basis van het standpunt over kansspelen, maar de visie van een partij op online gokken kan zeker wel bijdragen aan de afweging die je maakt .”

Het dossier kansspelen is onderdeel van de portefeuille van de Staatssecretaris van Veiligheid & Justitie, momenteel nog Fred Teeven (VVD). Hij zag eerder de door het Kabinet-Rutte geplande hervormingen worden gestaakt, na de val van het kabinet in april van dit jaar.

De Kansspel Kieswijzer is te bereiken via https://www.kansspelkieswijzer.nl

Over de Kansspel Kieswijzer
De Kansspel Kieswijzer is een uitgave van Uitgeverij Content. Deze online uitgeverij geeft diverse gespecialiseerde titels uit op het gebied van online kansspelen.


Deel: ' Kansspel Kieswijzer vergelijkt standpunten gokbeleid '
Lees ook