World Day of Interconnectedness


Landelijke viering op 10 oktober 2010 (10-10-10)

DOORN, 20100820 -- Op tal van locaties in heel de wereld wordt zondag 10 oktober 2010 (10-10-10) de World Day of Interconnectedness gevierd. Dit is een internationaal evenement dat geheel in het teken staat van onderlinge verbondenheid. In Nederland vindt een groot aantal activiteiten plaats. Op Landgoed Beukenrode in Doorn is de grootste concentratie van activiteiten.

Een duurzame samenleving begint bij onderlinge verbondenheid. Dat uit zich in verschillende activiteiten die op `101010` worden gehouden. Wereldwijd bestrijken de activiteiten een tijdspanne van 24 uur, van 10.00 (10-10-10) tot 10.00 uur (11-10-10). Het aanbod voorziet in zowel zakelijk als persoonlijk georinteerde workshops, varirend van een mini-symposium BeTheChange en een dialoogontbijt over verbindend leiderschap tot een danservaring van I-llness naar WE-llness en verbindend schilderen. Overigens kan ook op het meest subtiele niveau aan deze dag gestalte worden gegeven, zoals met een simpele glimlach of het geven van een welgemeende hand.
Vorig jaar, op 09-09-09 deden wereldwijd 84 landen mee. In Nederland vindt een groot aantal activiteiten plaats in onder meer Amsterdam, Deventer, De Steeg, Doorn, Hoevelaken, Lelystad, Moergestel, Tilburg, Utrecht en Zeist en ook in het Belgische Gemmenich geeft een groep acte de prsence, met Doorn als concentratie van alle activiteiten.

Website
Op de website www.interconnectedness101010.org staat veel informatie over de dag en de evenementen waarmee duizenden wereldburgers - van Nieuw Zeeland tot Canada - zich met elkaar, zichzelf en deze dag verbonden voelen. De site bevat ook tal van praktische tips over hoe mensen een bijdrage kunnen leveren aan een ecologisch duurzame, sociaal rechtvaardige en spiritueel vervullende samenleving.
Deze dag zal miljoenen mensen wereldwijd inspireren om ook na 10.10.10 de verbindingsweg te blijven volgen.


Deel: ' World Day of Interconnectedness '
Lees ook