Accell Group N.V. Press release/ persbericht


Accell Group realiseert omzetgroei en hoger resultaat in eerste maanden 2014

HEERENVEEN, 20140424 -- 24 april 2014 – Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal Accell Group N.V. vandaag bekendmaken dat omzet en resultaat in de eerste maanden van 2014 zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Het goede weer in Europa en de aansprekende fietscollecties van onze merken hebben er voor gezorgd dat de omzet is gestegen. Het operationeel resultaat is in de eerste maanden toegenomen.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “Het jaar 2014 is goed van start gegaan. De omzetten in de meeste markten hebben een positieve ontwikkeling laten zien. Elektrische fietsen staan volop in de belangstelling. Ook in de landen waar de markt voor elektrische fietsen nog in de kinderschoenen staat, waaronder de Verenigde Staten, wint deze fiets aan populariteit. Daarnaast zijn onze sportieve fietsen gewild. We handhaven derhalve onze verwachting voor 2014 van een verdere stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.” 

De in 2013 aangekondigde samenvoeging van de productie van Batavus en Sparta in Heerenveen verloopt volgens plan. Om de organisatie in Nederland in staat te stellen op een zeer efficiënte manier de huidige en verwachte toekomstige groei van onderdelen en accessoires te kunnen realiseren heeft Accell Group besloten te investeren in een geautomatiseerd magazijnsysteem (AutoStore) voor de levering van onderdelen van Juncker, Batavus, Sparta en Koga. Dit nieuwe systeem zal vanaf januari 2015 operationeel zijn vanuit onze vestiging in Apeldoorn. 

Verkoop Hercules afgerond
De begin 2014 aangekondigde verkoop van de Duitse dochteronderneming Hercules aan Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft eG (“ZEG”) is inmiddels afgerond. Accell Group verbetert hiermee de onderscheidende marktpositionering van haar merkenportfolio in Duitsland. Met de verkoop van Hercules is een bedrag gemoeid van ongeveer 20 miljoen euro en heeft geresulteerd in een boekwinst van circa 3 miljoen euro voor Accell Group.

Accell Group in Midkap
Per 24 maart is Accell Group N.V. opgenomen in de Midkap-index (AMX) van Euronext Amsterdam. De AMX-index is samengesteld uit de 25 middelgrote beursgenoteerde bedrijven op Euronext Amsterdam. Het aandeel Accell Group is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Financiële positie
In vergelijking met vorig jaar hebben de dochterondernemingen van Accell Group het werkkapitaal substantieel gereduceerd, voornamelijk door een sterke verlaging van de voorraden. De verkoop van Hercules heeft tot een verlaging van de leningen geleid.
Met inachtneming van de normale effecten die verband houden met het verloop van de seizoensmatige verkoop van fietsen, zijn er in de eerste maanden van 2014 – buiten de bovenstaande effecten – geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Accell Group.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. wordt vandaag om 14.30 uur gehouden ten kantore van dochteronderneming Batavus B.V. te Heerenveen.


Zie het persbericht in pdf-format: Engels, Nederlands.


Deel: ' Accell Group NV omzetgroei en hoger resultaat in eerste maanden 2014 '
Lees ook