Sparkassen Münsterland Giro: een wielerkoers voor iedereen


Münster / Gronau, 20120426 -- Het Münsterland is helemaal gek van fietsen. Voor veel recreatieve fietsers is dat allang geen geheim meer. Eén keer per jaar, op de 'Dag van de Duitse Eenheid' (3 oktober), verandert de streek rondom Münster in één grote wielerarena. Als het startschot voor de verschillende wielerkoersen valt, strijden profrijders én toerrijders om een plaatsje op het podium.

Wat 10 jaar geleden begon als de startetappe van Groningen naar Münster tijdens de Giro d'Italia, is uitgegroeid tot een wielerevenement van internationale allure. Niet in de laatste plaats vanwege het mooie parcours en de geweldige sfeer onderweg en aan de finish. De profrijders starten dit jaar in Stadtlohn in de Kreis Borken om na 196 km te finishen voor het paleis in Münster. Het internationale deelnemersveld en een parcours dat zich leent voor demarrages staan garant voor alweer een spannende koers.

Toertochten voor iedereen
'Jedermann-touren': toerfietsen voor iedereen is het motto van de Sparkassen Münsterland Giro. Dankzij de uitstekende organisatie heeft deze toertocht met meer dan 4.500 deelnemers een plaats in de Duitse top-3 veroverd. De tientallen fietsclubs en -verenigingen die overal in de regio actief zijn, zorgen voor een gastvrij onthaal. Wat de landelijke Duitse media ook schrijven, in het Münsterland draagt men het wielrennen nog altijd een warm hart toe.

Toerrijders kunnen zich inschrijven voor 3 verschillende toertochten door de Kreis Borken. Start en finish van alle tochten is in Münster, de meest fietsvriendelijke stad van Duitsland. Stap op de fiets en strijd mee om de 'Cup der Sparkasse Münsterland Ost', 'Cup der LBS' of de 'Cup der Westfälischen Provinzial Versicherung' over afstanden van respectievelijk 60, 100 of 130 km.
In tegenstelling tot veelal zware cyclo's, is de Münsterlandgiro-cyclo voor iedere getrainde toerrijder goed te doen. Een uitstekende combinatie van serieus koersen en met gelijkgezinden genieten van de omgeving en de mooie sport.

Voorbereiding is alles
Inmiddels zijn de 3 trajecten van de Cups alweer helemaal bewegwijzerd en ze kunnen worden gedownload. Toerfietsers verkennen natuurlijk de officiële parcoursen. Voor de recreatieve fietser is er met 4.500 km bewegwijzerde fietsroutes ook zeker een geschikte tocht te vinden. Het glooiende landschap doet nog het meest denken aan het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Het grootste verschil zijn de talrijke kastelen en burchten die je overal ziet. De Vredesstad Münster is een fantastische uitvalsbasis voor fietstochten in de omgeving. En met de Euregio-Bahn, ben je er vanuit Enschede zo.

Meer informatie en inschrijven www.muensterlandgiro-cyclo.nlNoot voor redacties:

De Sparkassen Münsterland Giro wordt ondersteund door het project 'Geheim over de Grens'. Dit project wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door  de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.

Deel: ' Sparkassen Münsterland Giro een wielerkoers voor iedereen '
Lees ook