Snorfabriek opent haar deuren in Utrecht


UTRECHT, 20161116 -- Snorfabriek opent in het weekend van 19 en 20 november haar deuren in een oude werkplaats van de NS. Vanaf dat weekend is de bruisende pop-up hotspot geopend voor het volgen en geven van creatieve workshops, eten en drinken, (mobiel) werken, shoppen of muziek maken. In de Snorfabriek is altijd iets te doen, voor jong en oud. En dat een heel jaar lang!

Levende plek
De Snorfabriek is een initiatief van Uitgeverij Snor uit Utrecht. In de zoektocht naar een overdekte locatie voor het jaarlijkse Snorfestival kwamen ondernemers Annemarieke Piers en Claudette Halkes in de voormalige Bovenbouwwerkplaats van NS terecht. De oude NS-loods is door Snor samen met bevriende koks, schrijvers, fotografen, illustratoren en kunstenaars omgebouwd tot een levende ontmoetingsplek. Bezoekers kunnen hier een jaar lang creatieve workshops volgen, eten en drinken in het café-restaurant, kunst bekijken én kopen, gebruikmaken van de mobiele werkplekken of een bezoekje brengen aan de galerie, winkel, zeefdrukkerij, uitgeverij of een van de ateliers.

[Affiche: Opening van de Snorfabriek]

Programma openingsweekend Snorfabriek
Tijdens het openingsweekend geven Gras Oskamp, Chesko en Alex Siegers optredens in de Sound Container, kun je worst proeven bij Worstendom Haerkens, is er lekkere koffie, thee, fris en eten bij Vive le Vin, veel cadeaus te shoppen in de Snorfabriekwinkel, kun je relaxen in de Flowkas van mediapartner Flow Magazine, draaien de Easy Aloha’s plaatjes, is er een expo bij Natascha Klootsema van Flavourites en vertelt Martine Sluijter over haar werken en kun je papiermozaieken bij Giselle Banel. Vormgeefbureau En Publique laat je kerstkaarten stempelen en macrameeën.

Ukelele
Ukelele-fans kunnen hun hart ophalen bij Uked en luisteren naar het vrolijke getingel van de ukeleles, Kapitaal laat de handzeefdruk werken, professor Loep gaat met wie dat wil op snorsafari en met Renske Rothuizen kun je je droomfabriek bouwen. ‘s Neerlands meest relaxte mama Elsbeth Teeling loopt rond voor een meet & greet. Ook is er een expositie van illustraties van New Chique Agency en exposeert fotograaf Silvio Zangarini zijn architecturale foto’s. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gezellig kletsen met wie je maar wilt, of een beetje in het rond staren.

Snorfabrikanten
De volgende ondernemers hebben zich gevestigd in de Snorfabriek: Uitgeverij Snor, Easy Aloha’s, New Chique Agency, Vive le Vin, Sound Container, Worstendom Haerkens, En Publique, Craft-keet, Kapitaal, Uked, Flow Magazine, Grasnapolsky, Just K , Relax Mama, Flavourites, Martine Sluijter, Iva Jankovic, Drukstraat en Uitgeverij Snor.

Initiatiefnemers
Snorfabriek-initiatiefnemer Uitgeverij Snor bestaat dit jaar 10 jaar. In 2006 maakten oprichters Annemarieke Piers en Claudette Halkes het eerste Snorboek, op steenworp afstand van de Snorfabriek. Inmiddels staan er zo’n 100 boeken op naam van de Uitgeverij, heeft Snor een succesvolle chocoladelijn, worden Snorboeken in licentie in acht talen verkocht en is er driemaal op rij het Snorfestival georganiseerd in september.

www.dewereldvansnor.nl | www.snorfabriek.nl

Locatie: 2eDaalsedijk 14 (t.o. huisnummer 151), 3551 EJ, Utrecht
Tel: 030-3073027

Vanaf 19 november 2016 is de Snorfabriek van dinsdag tot en met zondag open voor het publiek. De ruimtes zijn ook te huren als workshop- en vergaderruimtes.

De feestelijke opening is op zaterdag 19 november van 10:00 tot 17.00 en zondag 20 november van 10.00 tot 17.00. (Normaal op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.)


Deel: ' Snorfabriek opent haar deuren in Utrecht '
Lees ook