Recreatie Noord-Holland winnaar 2016 in Natuurbehoudbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160314 -- Recreatie Noord-Holland NV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Natuurbehoudbranche. De organisatie heeft zich volgens de nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende terreinbeheerder met een zeer sterke positionering. ‘Recreatie Noord-Holland weet haar enorme kennis van groenbeheer en natuurbehoud uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Recreatie Noord-Holland NV ontwikkelt en beheert ontspanningsmogelijkheden in een groene omgeving met aandacht voor mens, natuur en landschap. Bovendien adviseert de organisatie bestuurders, overheden en ondernemers. De terreinbeheerder is gespecialiseerd in conceptontwikkeling, realisatie en exploitatie van groene gebieden en routestructuren die aansluiten bij de wensen van de recreant. Met aantrekkelijke recreatieve voorzieningen en oog voor een goede balans tussen natuur en recreatie draagt de organisatie substantieel bij aan de totale kwaliteit van de omgeving. Recreatie Noord-Holland NV, opgericht in 2004, is gevestigd in Velsen-Zuid en telt ruim 90 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Recreatie Noord-Holland NV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Recreatie Noord-Holland, want de organisatie is continu doende haar diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen uit de markt.’

Maatschappelijk gedragen beheer

Per gebied dat onder de verantwoordelijkheid van  Recreatie Noord-Holland valt, zorgt de terreinbeheerder voor beheer, behoud en uitbreiding van recreatiemogelijkheden in het groen. De kosten hiervoor komen grotendeels uit gemeenschapsgelden, maar ook andere financieringsbronnen zijn essentieel. Door het zoeken naar en onderhouden van cont(r)acten met ondernemers in de gebieden, zoals festivalorganisatoren en horecaondernemers, vervult de dienstverlener hierin een belangrijke rol. ‘De pacht- en huurinkomsten uit deze commerciële activiteiten dragen bij aan de totale inkomsten van de gebieden. Recreatie Noord-Holland staat voor de uitdaging deze inkomsten te laten groeien om een terugtredende overheid te compenseren. Maar altijd met behoud van haar kerntaak: een verantwoord en maatschappelijk gedragen beheer en ontwikkeling van recreatief groen. Daar slagen ze erg goed in’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De jury prijst Recreatie Noord-Holland vooral voor zijn grote kennis en ervaring op het beheersvlak van recreatief groen en zijn goede ‘inburgering’ in de diverse politieke geledingen en bestuurlijke organisaties die in deze wereld een rol van betekenis spelen.

De toekomst kent grote uitdagingen, zoals de vraag hoe wordt omgegaan met recreatieve voorzieningen in relatie tot bescherming van de natuur. Hoe worden toekomstige budgetten veilig gesteld om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren? Leuke dingen bedenken is een ding, maar zoiets moet ook onderhouden worden. Het is de deskundige rol van Recreatie Noord-Holland om hierin zorgvuldig te adviseren. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een absolute topper tussen de terreinbeherende organisaties. Recreatie Noord-Holland is een mooie kandidaat en in deze branche de terechte winnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.recreatienoordholland.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Recreatie Noord-Holland winnaar 2016 in Natuurbehoudbranche '
Lees ook