Grootste krant van Nederland verschijnt in september


Uniek project van Fitland en De Winter media groep

MILL, 20130906 -- De Fitland Groep maakt een explosieve groei door. Het aantal vestigingen is de afgelopen jaren verder gestegen en er zijn flinke ontwikkelingen in wellness, eten en drinken, in de sport en de overnachtingsmogelijkheden. Dat mag heel Nederland weten! In een samenwerking tussen Fitland en De Winter media groep wordt de grootste krant van Nederland uitgegeven.

Ook voor De Winter media groep is het een uniek project. Met een oplage van anderhalf miljoen exemplaren, verdeeld over vijf edities (Leiden, Sittard-Kerkrade, Helmond-Deurne, Uden-Oss-Veghel en Vlissingen-Goes-Roosendaal), mag met recht van de ‘grootste krant van Nederland’ worden gesproken.

Nagenoeg geheel Zuid-Nederland en de regio Leiden worden binnenkort via een veertig pagina’s tellende krant geïnformeerd over het uitgebalanceerde aanbod van Fitland. De kracht zit in de synergie tussen de bedrijfsonderdelen Sport, Wellness, Events, Eten & Drinken en Overnachten. De diverse XL-locaties bieden deze disciplines gebundeld aan.

Groei
Fitland is opgericht in 1984 in Mill. In 1995 volgt de eerste uitbreiding met een locatie in Gemert. Fitland Mill breidt in 1999 uit met Party & Events en een groter sportgedeelte. In 2004 en 2005 worden nieuwe sportvestigingen geopend in Gennep, Den Bosch, Uden, Oss en Kerkrade. In Mill verschijnen in dat laatste jaar Restaurant Des Werelds, kliniek ViaSana en diagnostisch centrum DiaSana. 2005 Is ook het jaar dat Fitland start met bedrijfssport: Business & Health.

Evenementenlocatie De Vrije Teugel in Uden opent in 2006. Fitland neemt een jaar later sportvestigingen over van onderwijscomplex Cios Sittard. Met de overname van twee sportscholen, Fitland Boxmeer (in 2008) en Fitland Veghel (in 2009), houdt de groei aan. Die zet door in 2010 met de heropende sportvestigingen Kerkrade D’r Pool en Fitland Goes Zeelandhallen. Hiernaast wordt het concept Fast Fit geïntroduceerd op de verschillende Fitland-vestigingen.  Fitland Mill meldt intussen de komst van een vliegtuig voor overnachtingen en van sauna- en beautyresort de Wellnessboot.

Open dagen
De afgelopen jaren is gewerkt aan nieuwbouw voor Fitland XL Sittard, XL Level Leiden, XL Helmond Suytkade, Gennep en uitbreiding van Fitland Schijndel. Wellness Roosendaal en Wellness Goes zijn twee splinternieuwe resorts. De kranten vertellen er alles over. Het is een clusteruitgave die in de loop van de hele maand september verschijnt, gekoppeld aan onder meer open dagen in de diverse Fitland-vestigingen.


Deel: ' Grootste krant van Nederland verschijnt in september '
Lees ook