Open dagen Fitland XL, ViaSana en Sanavisie 6 en 7 oktober


MILL, 20120927 -- Fitland XL, Kliniek ViaSana en Sanavisie Bodyclinic organiseren op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 open dagen. Iedereen is welkom om tussen 10:00 en 15:00 uur een kijkje te nemen op het terrein aan de Hoogveldseweg in Mill. Zo kunt u bij Fitland de hoogtekamers zien, ziet u bij ViaSana de nieuwe pijnpoli en kunt u bij Sanavisie Bodyclinic de complete nieuwe kliniek zien. Ook is eerder dit jaar restaurant Des Werelds opgeleverd en werd de laatste hand gelegd aan de faciliteiten van de Wellnessboot.

Fitland hotel opent hoogtekamers

Tussen het vorig jaar gebouwde parkeerdek en het huidige hotel is een compleet nieuwe vleugel gebouwd. Op de tweede verdieping bevinden zich vijftien nieuwe hotelkamers van het Fitland Hotel Dormylle. Door de komst van de Wellnessboot en de optimalisatie van het Fitland complex is de vraag naar hotelkamers toegenomen. Deze nieuwe kamers zijn uitgerust met een generator waarmee het percentage zuurstof in de lucht kan worden geregeld. Op de hotelkamers zijn de klimatologische condities zoals bijvoorbeeld hoog in de Alpen perfect na te bootsen. Dergelijke hoogtetrainingen zijn vooral voor duuratleten beproefde methodes om het uithoudingsvermogen te vergroten en daarmee betere prestaties te behalen.

Sanavisie Bodyclinic opent nieuwe kliniek

Op de begane grond en de eerste verdieping van de nieuwe vleugel bevinden zich de plastisch chirurgen van Sanavisie Bodyclinic. De kliniek is ontstaan vanuit Kliniek ViaSana en opereert sinds 2010 onder eigen naam. Door de bouw van de nieuwe kliniek kan Sanavisie beter voldoen aan de toenemende vraag voor plastische en cosmetische ingrepen. Er zijn vijf plastisch chirurgen en een cosmetisch arts werkzaam met ieder een eigen specialisme. Tijdens de open dag is het mogelijk de nieuwgebouwde kliniek eens van binnen te bekijken, onder andere de operatiekamer, verpleegafdeling en spreekkamers zijn te bezichtigen.

ViaSana opent pijnpoli

De nieuwe vleugel is met een loopbrug verbonden aan het bestaande pand. Hier bevindt zich ViaSana dat dit jaar bouwfase 5 afrond. Het betreft onder andere een uitbreiding met een pijnpoli van zeventienhonderd vierkante meter. Deze pijnpoli is een welkome aanvulling op de orthopedische zorg die de kliniek al jaren aanbiedt. Patiënten kunnen bij de pijnpoli terecht wanneer zij worden doorverwezen via een huisarts, een orthopedische chirurg uit ViaSana of een andere specialist uit een ziekenhuis. Uiteraard zijn tijdens de open dagen bij ViaSana ook de operatiekamers, MRI scans en patiëntenkamers te bezichtigen.

Fitland als eerste van Europa met twee nieuwe unieke sportconcepten

Tijdens de open dagen geeft Fitland informatie over twee nieuwe sportconcepten, namelijk Rip:60 en iFit. IFit is de koppeling tussen Google maps en loopbanden, bikes en crosstrainers. De streetview-functie van Google Maps maakt het mogelijk om op ieder parcours ter wereld virtueel te trainen. U ziet hoe de omgeving eruit ziet en de loopband past de eventuele helling aan van 30 graden bergop tot 3 graden bergaf. Rip:60 is het tweede revolutionaire trainingsconcept waar Fitland als eerste in Europa mee is gestart. Rip:60 wordt als een “small-grouptraining” in de Fitness gegeven. Rip:6o  staat bekend om haar revolutionair draaiende banden. Met deze banden kunnen door gebruik van de zwaartekracht alle spieren uit het hele lichaam worden getraind. Doordat de banden een instabiele belasting geven wordt bij iedere beweging de “core” extra getraind.

 -- EINDE PERSBERICHT --


www.fitland.nl, www.viasana.nl, www.sanavisie.nl

 Foto’s

https://www.viasana.nl/vs-ik-ben/pers--media/foto's.aspx

https://sanavisie.nl/media/229190/sanavisie-2012-juli-8742.jpg


Deel: ' Open dagen Fitland XL, ViaSana en Sanavisie 6 en 7 oktober '
Lees ook