Winnaars eerste editie kasteelloop ‘De Halve van De Haar’ bekend


HAARZUILENS, 20150406 -- Vanochtend klonk het startschot voor de eerste editie van de kasteelloop De Halve van De Haar, waaraan ruim 3.500 hardlopers meededen verdeeld over diverse afstanden. Het idee voor dit bijzondere sportevenement komt van Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, die opperde om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren. Het parcours van de halve marathon liep door het park en de tuinen van Kasteel de Haar, door het schilderachtige dorpje Haarzuilens en door Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten.

[Renners in de eerste kasteelloop 'De Halve van De Haar' 6 april 2015]

Onder een voorzichtig zonnetje en met weinig wind was Said Kanfaoui in een tijd van 01:11:19 uiteindelijk de snelste, gevolgd door Aziz Kanfaoui in 01:13:23. De snelste vrouw op de halve marathon was Immy Auck Kersbergen die een tijd neerzette van 01:19:25.

De Halve van De Haar is een uniek sportief evenement met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het sprookjesslot dat oprijst uit een park met zwaar geboomte, omringd door oude tuinen en waterpartijen. Er werden diverse lopen georganiseerd, voor fanatieke hardlopers en sportieve liefhebbers tot jeugdige lopertjes en geïnteresseerde beginners. Lopers renden hierbij langs statige lanen, slingerende waterpartijen, romantische bruggetjes, torens en transen, poorten en ophaalbruggen.

Sara Watson, kleindochter van Baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, opperde het idee om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren. ‘Tijdens onze voorjaarsvakantie op De Haar met de familie rende ik ’s ochtends vroeg over de paden, keek ik naar de eenden en de waterhoentjes en voelde ik de wind tussen de bomen door waaien. Ik begon stiekem te hopen dat ik ooit een halve marathon zou kunnen lopen.’ Sara’s initiatief is overgenomen door de Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point en Kasteel de Haar. Gezamenlijk hebben zij de Stichting De Halve van De Haar in het leven geroepen. 

Bert Eskes, voorzitter van Stichting De Halve van De Haar, kijkt tevreden terug op de kasteelloop: ‘We hebben in een korte tijd met elkaar, partners, sponsors en vrijwilligers een mooi nieuw hardloopevenement neergezet in een prachtige en unieke omgeving. Dit was niet mogelijk geweest zonder de volledige medewerking van Kasteel de Haar en de gemeente Utrecht, waarvoor bijzondere dank.’ Eskes is ook trots op alle vrijwilligers, zonder wie het organiseren van dit bijzondere hardloopfeest niet mogelijk was geweest.

Deze eerste editie heeft een recordaantal lopers op de been gebracht, wat zeker voor een eerste keer een unicum genoemd mag worden.

Alle uitslagen worden vanaf 19.00 uur gecommuniceerd via de website www.dehalvevandehaar.nl.

De Halve van De Haar is een gezamenlijk initiatief van:
Stichting De Halve van De Haar i.s.m. Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Events, Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Kasteel de Haar.

HR beeldmateriaal
Kijk voor meer beeldmateriaal op www.kasteeldehaar.nl/pers
Klik op de foto voor download in hoge resolutie: 6.244.283 bytes


Deel: ' Winnaars eerste editie kasteelloop ‘De Halve van De Haar’ bekend '
Lees ook