Nieuwe proefroute vanuit Wemeldinge: 'Met de Bak door de Zak'


WEMELDINGE, 20130603 -- Op 7 juni wordt een nieuwe fiets- en proefroute vanuit Hotel Wemeldinge gestart. De tocht heet ‘met de Bak door de Zak’. Het unieke aan de tocht is het originele fruitkistje, ’de Bak’, dat op de fiets vastgezet wordt met een speciaal hiervoor ontworpen beugel en tijdens de fietstocht gevuld wordt door de deelnemers met heerlijke streekprodukten direct van het land van Zuid- Beveland.

Op 7 juni vertrekt de eerste 'Bak’ vanuit Wemeldinge. ‘De Bak' is een origineel fruitkistje te verkrijgen bij Hotel Wemeldinge te Wemeldinge. De deelnemers huren hier een transport-fiets met veilingkistje of klemmen een kleiner fruitkistje voorop hun eigen fiets met een speciaal daarvoor gemaakte beugel van Gijssel fietsenverhuur.

Tijdens de fietstocht vullen de deelnemers hun fruitkistje met heerlijke streekprodukten direct van het land en stoppen ze op de meest idyllische plekjes om thee te drinken in de boomgaarden en te genieten van de rust en de natuur. Hiertoe worden verschillende streekproducenten, boerderijterrassen en theetuinen bezocht die langs de route liggen en kan er op verschillende lokaties geproefd worden.

Bij de fietsroute zit een proefschrift met kortings- en proefbonnen voor verschillende streekprodukten langs de route. De deelnemers kunnen verschillende produkten eerst proeven en dan beslissen welke ze in de Bak willen meenemen naar huis.  De fietsroute is aangegeven via fietsknooppunten en kan naar eigen inzicht en conditie ingekort worden.

De fietstocht eindigt bij Hof Keizersweel te Wemeldinge waar de deelnemers met uitzicht op de kersentuin en de baby-kameel kunnen bijkomen onder genot van zelfgebakken cake.

In het kader van de kunst- en natuurroute in Wemeldinge wordt op 7 juni ook een pop-up museum van het fruitteelt museum geopend. Deze zal zich de gehele zomer in Hotel Wemeldinge bevinden. Dit is een mooi startpunt voor deze nieuwe proefroute.

Deelnemers aan de route zijn o.a. Hotel Wemeldinge, Hof Keizersweel, Gijssel fietsenverhuur, het Fruitteeltmuseum, Kaasboerderij ter Nisse, Boonman’s Wijnmakerij, VanBuitenUit en jammakerij’t Siepje.

De tocht is eventueel ook met de motor of auto te maken. De kosten zijn 4,50 euro voor een Bak met fietsroute en proefschrift.

Over Hotel Wemeldinge

Hotel Wemeldinge is een hotel voor actieve genieters. Het hotel is gericht op het ontdekken van de streek; Er worden o.a. excursies richting de Oosterschelde en Yerse Moer georganiseerd, de menukaart bevat gerechten met streekprodukten en de kamers zijn allen in Zeeuws thema ingericht. Meer informatie is te vinden op www.hotelwemeldinge.nl of via info@hotelwemeldinge.nl.


Deel: ' Nieuwe proefroute vanuit Wemeldinge 'Met de Bak door de Zak' '
Lees ook