Rob Aa voor vierde jaar onderscheiden voor zijn wijze van netwerken


RAALTE, 20150713 -- Als je vier jaar op rij uitgekozen wordt tot de beste netwerker, bruggenbouwer én verbinder door een organisatie die overal gerespecteerd wordt, dan heb je beslist iets neergezet. Raaltenaar Rob Aa overkwam dit. Hij is werkzaam voor Hapimag en zijn eigen organisatie. Hapimag is een onderneming die over heel de wereld vakantieverblijven bezit en die beschikbaar stelt aan leden en haar gasten. Voor en in zijn werk in binnen- en buitenland viel hij op door zijn effectieve en natuurlijke wijze van netwerken.

Ondanks dat hij viermaal op rij een mooie pluim op zijn hoed kreeg is hij er de persoon niet naar om daarmee te koop te lopen. Het past in zijn aanpak om bescheiden te blijven en in redelijke stilte gewoon zijn ding te doen.

,,Voor Hapimag bijvoorbeeld verwerven wij met ons team leden. Mensen die daarmee in veel verschillende landen gebruik kunnen maken van vakantieverblijven van deze organisatie. Daarvoor reis ik veel in en buiten Nederland. Om nieuwe leden te verwerven, maar ook om met eigen ogen te zien hoe onze accommodaties er uit zien, in welk gebied ze zich bevinden. Uiteraard wil ik zoveel mogelijk aan kunnen prijzen vanuit eigen ervaring. Verder kom ik voor mijn werk in hotels, op beurzen en vele events die er toe doen en ontmoet veel mensen. Ook zakelijk. Mijn interesses liggen op meerdere terreinen en ik staar mij niet blind op alleen mijn eigen organisatie of diensten, zo stel je je open voor veel andere werkterreinen en specifieke contacten of maak kennis hiervan. Hierin zuig je veel informatie op waar je jezelf maar vooral ook anderen mee van dienst kunt zijn. Of het daarbij nu om nieuwe leden of zakelijke contacten gaat, ik probeer altijd mensen bij elkaar te brengen. Iedereen heeft ergens specifieke kennis van. Of heeft contacten waar iemand anders iets mee kan. Zo probeer ik met ieders kwaliteiten of ervaringen mensen bij elkaar te brengen. Waardoor wellicht in twee richtingen voordelen te behalen zijn. Op mijn manier zorg ik ervoor dat twee partijen content zijn. En wellicht levert dat op een later moment in mijn eigen richting vanzelf weer een voordeel, lead of een contact op".

De precieze aanpak en uitwerking van zijn manier van netwerken en verbinden is uiteraard zijn ''geheime recept''. In grote lijnen kan hij wel aangeven hoe het werkt, maar hij wil toch ook een deel uniek houden voor eigen gebruik.

,,Wat wel belangrijk is dat je het doet omdat je iemand een plezier wilt doen. Niet een ingestudeerd  toneelstukje afdraaien. Dat doorziet men zo. Proberen om een fijn imago op te bouwen, waarbij anderen als ze dat kunnen, ook naar jou komen om een voordeel te delen, of je tips geven waar je privé en / of zakelijk iets mee kunt doen,'' zegt hij.

Ondanks dat hij nu vier jaar op rij in de schijnwerpers is gezet door anderen die over zijn aanpak oordeelden is Rob Aa niet van plan zaken anders te doen of bij te stellen.

,,Nee. Dit soort zaken moet je al zijn meegegeven in je karakter, je wijze van mens zijn of willen zijn. Je moet er plezier in hebben, en het moet spontaan zijn. Met een spoedcursus leer je dit niet zomaar even," besluit hij.

Ga er vooral op uit te ontmoeten, te delen en te leren (sharing, caring principe) leer culturen en andere wijsheden en heb een duidelijk doel voor ogen. Geen studieboek die je dit voordoet, uitlegt of hoe het moet, ervaar jezelf en anderen en blijf altijd bij jezelf.


Deel: ' Rob Aa voor vierde jaar onderscheiden voor zijn wijze van netwerken '
Lees ook