300 Vrijwilligers maken Knastercross 2014 voor 700 deelnemers mogelijk


Knastercross: het stoerste feest van het Wilde Zuiden voor jong en oud

Geulle gemeente Meerssen, 20140827 -- De Knastercross is een uniek, ludiek en stoer (motor)cross evenement voor het hele gezin. Het is een 3-daags spektakel waar het vooral om originaliteit en interactie met het publiek gaat. Een evenement met een hoog entertainmentsgehalte met dit jaar het thema ‘Knastercross houdt van Holland’. Het vindt plaats op een circa 10 ha groot aardappel- en akkerveld. Voor deelnemers en bezoekers is er ook een camping. De Knastercross is volledig afhankelijk van sponsorgelden en de medewerking van vrijwilligers. Dit jaar zijn zo’n 300 vrijwilligers ingezet om dit alles mogelijk te maken en bezoekers en deelnemers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Knastercross: het stoerste feest van het Wilde Zuiden voor jong en oudDe baan is ongeveer 1300 meter lang en voorzien van allerlei effecten zoals boomstammen, waterbaden, chicanes, ingegraven voertuigen en nog veel meer. Over deze baan moeten de deelnemers zich met hun voertuig een weg banen.

Het gaat er niet om wie het snelste is, maar wel wie de leukste interactie met het publiek heeft, wie het origineelste en/of meest creatieve voertuig heeft (gebouwd) of het leukst verkleed is. Per klasse is er een eerste, tweede en derde prijs te verdienen. De winnaars van de klasses zijn het volgende jaar van een startplek verzekerd. 

Naast de bekende zelfbouw voertuigenklasses zijn er dit jaar 2 nieuwe klasses toegevoegd: de Sleurhutten(caravan)klasse en Pedalenklasse. In totaal zijn er 8 klasses, voor elk wat wils. De Hollands Glorie Klasse voor kids van 5 t/m 12 jaar. Een klasse die altijd zeer vertederend werkt op de toeschouwers.  De VanDalen klasse. In deze klasse probeert de jonge jeugd (10 t/m 15 jaar) zich in hun voertuigen (en dit kan echt vanalles zijn maar zeker ook quads) over het parcours te bewegen. De Willempie klasse, voor iedereen die 16 jaar of ouder is en zich heeft ingeschreven om  met een (aangeklede) brommer mee te doen.

De Oranje Boven klasse: Dit is voor deelnemers vanaf 16 jaar met crossmotoren. Een hele stoere klasse. De Hotdog oftewel de kijk-maar-wat-je-in-de-schuur-hebt-staan-klasse-licht. Bij deze klasse zie je de meest opvallende creaties en voertuigen denk aan vervoermiddelen als een  driewieler, invalide auto, grasmaaier, zelfbouw, omgebouwde zijspan enz. Leeftijd vanaf 16 jaar. Bijrijders zijn toegestaan.

De Krissycrezy (kijk-maar-wat-je-in-de-schuur-hebt-staan zware) klasse. Deelname met een auto, leeftijd vanaf 18 jaar en minimaal twee deelnemende personen. Alleen auto’s die op een zo origineel mogelijke manier zijn omgebouwd tot een creatie waaraan je niet meer kunt zien dat het op de originele vorm van een auto lijkt zijn hierbij toegestaan. Een sensationele klasse om aan deel te nemen maar ook om naar te kijken.

Sleurhutten klasse.De Sleurhuttenklasse.  Dit is een nieuwe klasse. Auto’s met een caravan of auto’s die omgebouwd zijn tot een caravan proberen zover de baan te crossen. Dit zal een spectaculaire klasse worden. En als laatste maar niet als minste is er de Pedalenklasse. Ook dit is een nieuwe klasse en bedoeld voor iedereen die met een ongemotoriseerd vervoermiddel zoals crossfiets, mountainbike, skelter o.d. zich over een speciale daarvoor aangelegde baan met effecten wil verplaatsen. Een hele opgave zal dit worden.

Dit jaar hebben zich meer dan 700 deelnemers ingeschreven. Dit is het hoogste aantal ooit, en nu al zo’n honderd meer dan in 2013. Binnen een uur waren al 4 klasses vol.

Naast de spectaculaire voertuigenklasses is er dit jaar elke dag een volledig muziekprogramma. Er zijn onder andere optredens van DJ Kicken, Paul Elstak, tribute band Queen (speciaal vanuit Rome ingevlogen) , Wir sind Spitze, Tiroler Teufel, Pitchlight, Greeneaser en nog veel meer. Ook is er een speciaal kidsplein en zal Fred Crosset (wereldkampioen freestyler trial en endurorijder) op zaterdag en zondag zijn adembenemende stunts vertonen. Vermaak voor het hele gezin.

Voor tickets (vanaf € 8,50 vvk) en meer programmainformatie www.knastercross.eu

Knastercross® wordt in het weekend van 5, 6 & 7 september 2014 gehouden in Geulle (gemeente Meerssen). Het terrein is direct gelegen aan de afslag 50, nabij vliegveld Maastricht/Aachen Airport.

Voor het eerst in het 9-jarig bestaan zal het Knastercross® spektakel, het feest van het wilde Zuiden, op zondagmiddag 7 september aanstaande 2 uur lang live uitgezonden worden op L1. 


Deel: ' 300 Vrijwilligers maken Knastercross 2014 voor 700 deelnemers mogelijk '
Lees ook