Koel blijven met de Cobber is een koud kunstje


ZWOLLE, 20130620 -- Met het direct verkoelende effect van de Australian made Cobber, een soort halsdoek, is het een koud kunstje om de risico’s van hitte te verminderen. De cobber wordt eenvoudig met water geactiveerd en om de nek gedragen. Het effect van comfortabele verkoeling begint direct. De kans op hittestress vermindert.

[Koel blijven met de cobber als halsdoek] Het unieke aan de cobber is de langdurige werking, tot 72 uur achter elkaar, en naast koelpack kan hij ook als icepack en hotpack dienen. Opnieuw activeren is een kwestie van enkele minuten in water leggen. Dan is hij direct weer klaar voor gebruik. De cobber vindt zijn oorsprong in de outback van Australië en bestaat al sinds midden jaren ’90. Tijdens missies van de Amerikaanse U.S. marines is de cobber populair en veel gedragen.

De Cobber is een halsdoek/sjaal vervaardigd van stof. In de cobber bevindt zich een afgebakend deel met daarin hygroscopische korrels. Deze korrel is niet giftig. Volledig opgedroogd is de cobber een handzaam pakketje, zeer compact en makkelijk mee te nemen. Door de cobber in water te dompelen vormen de korrels zich om tot een gel. Het afgebakende deel ziet er dan uit als een zachte rol, met aan de uiteinden voldoende stof om de rol om de nek of het voorhoofd te knopen. Na de wateropname kan de cobber wat vochtig aanvoelen. Het advies is om hem even na te drogen met een (hand)doek.

Zodra de cobber niet meer wordt gebruikt kan hij aan de waslijn te drogen hangen totdat de oorspronkelijke volledig droge vorm terug is. Om de cobber weer opnieuw te activeren is alleen water nodig en geen koelkast. Wie toch een icepack wil, legt de cobber na activatie maximaal 30 minuten in de (diep)vriezer. Voor een hotpack kan de cobber na activeren 40 tot 50 seconden op 600 Watt in de magnetron verwarmd worden.

Australisch

De cobber is een authentiek Australisch product en verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. De werking ervan is gebaseerd op het principe van verdampend koelen, en afgeleid van de Australische Coolgardie Safe en de Hessian Water Bag. Beide outback producten werden vóór de komst van de koelkast jarenlang door de inwoners van Australië gebruikt om water en basis-zuivel koel te houden gedurende het warme zomerklimaat.

Wandelen, fietsen, tennis, autorijden, vakantie, tuinieren, iedereen kan voor zichzelf wel een situatie bedenken met de cobber als kompaan. Denk ook aan het bestrijden van opvliegers bij overgangsklachten. Verlichting geeft de koelende cobber eveneens bij hoofdpijn, koorts of blessures. Die natte handdoek en doordrenkte kleding is vanaf nu verleden tijd.

Om koel te blijven bij warmte: drink veel water, draag een hoofddeksel en een cobber.

Be Happy Products is importeur en distributeur voor geheel Europa. Dealers en retailers met interesse voor wederverkoop van de cobber kunnen voor meer informatie contact opnemen.


Deel: ' Koel blijven met de Cobber is een koud kunstje '
Lees ook