Lopen over de contouren van Afrika in Drenthe en Overijssel


“Heb het lef, loop de Afrikaweg” Wandelaars komen in de benen voor Afrika.

HOOGEVEEN, 20130928 -- Plezier en gezelligheid voor de wandelaar staat voorop tijdens de Afrikaloop, die dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd door de Andreas Manna Stichting. De opbrengst gaat voor 100 % naar de bouw van een vakschool voor meisjes in Matany in Oeganda.

Afrikaloop: unieke wandeltocht

Voor het 8e jaar, organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de welbekende Afrikaloop. Uitgaand van de slogan “Heb het lef, loop de Afrikaweg” komen wandelaars in de benen voor Afrika. Ieder die lopend wil helpen, kan zich nog opgeven.

De route is prachtig en passeert stroomdalen van beken en rivieren in Drenthe en Overijssel. De wandelweek vindt plaats in de herfstvakantie regio Noord van 19 tot met 25 oktober. In een tijdsbestek van 7 dagen wordt de omtrek van het continent Afrika gelopen door Noord Nederland. De start is in Hoogeveen en gaat dan via Dedemsvaart, Ommen, Heino, Zwolle, Zwartsluis en Meppel ten slotte op de zevende dag weer terug naar Hoogeveen.  De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen gelopen wordt. Het is mogelijk één dag te lopen. Drie dagen? Ook goed. De hele week? Geweldig! Gezelligheid en ontspanning voor de wandelaars staat voorop. Tegen een kleine vergoeding zorgt de stichting voor overnachting(en) in de plaatsen die de wandelaars passeren. Wees er snel bij want dit aanbod is beperkt! U kunt per dag kiezen uit 3 afstanden, 20, 28 of 35 kilometer. Onderweg zijn er dagelijks 3 pauzeplaatsen op prachtige locaties. Soms in een boerenschuur een andere keer bij een zorgboerderij of een prachtig oud raadhuis. Al wandelend kunnen de wandelaars zich laten sponsoren. Dat is natuurlijk niet verplicht. Ook het inschrijfgeld komt ten goede van de kinderen in Afrika.

De AMS richt zich op zorg voor kansarme kinderen in Afrika. De opbrengst gaat dit jaar voor 100% naar de bouw van een vakschool voor meisjes in het plaatsje Matany in Oeganda. Bij Wilde Ganzen is een aanvraag ingediend ter ondersteuning van de actie. De opbrengst gaat dan vermeerderd worden, waardoor snel een start gemaakt kan worden met de bouw van de school. De grond voor de te bouwen school is in 2011 al aangekocht met hulp van lokale stamhoofden. Slechts de helft van de werkelijke waarde werd betaald, omdat zij graag meewerken aan de plannen. Inmiddels staat er een omheining en is beplanting aangebracht. Ook de lokale overheid geeft financiële hulp: zodra de school start, betaalt de overheid de salarissen van de leerkrachten.

De AMS werkt uitsluitend met vrijwilligers zowel in Nederland als ook in Afrika. Zij betalen zelf alle kosten. Daarom gaat de opbrengst geheel naar Afrika. Er wordt op kleinschalige en directe manier hulp geboden aan kinderen in Afrika in nood, middels de opzet van centra voor opvang, zorg en onderwijs. Op de website van de AMS is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie en lees de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die vorige jaren meeliepen. Ook op facebook kunt u alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, kan contact opgenomen worden met Krista Schutte 0528-279206 of door een mailtje via de website


Deel: ' Lopen over de contouren van Afrika in Drenthe en Overijssel '


Lees ook