Project: 'Wandelen, goed voor elkaar!'


Alle toegankelijke wandelroutes in Nederland online

Landelijk, 20130301 -- In maart 2013 start het Kenniscentrum Groen & Handicap met het project ‘Wandelen, goed voor elkaar!’ Doel van dit project is om op de site van het kenniscentrum álle toegankelijke wandelroutes in Nederland online te publiceren. Mensen met een handicap kunnen dan thuis of op hun vakantieadres uitzoeken welke wandelingen passen bij hun mogelijkheden.

De bladeren horen ruisen, een frisse neus halen of ontdekken hoeveel kleuren groen er wel niet zijn, veel mensen genieten graag van de natuur. Zo ook de 2 miljoen (!) mensen met een handicap. Maar door problemen bij lopen, uithoudingsvermogen, zien of begrijpen komen ze tijdens wandelingen soms allerlei obstakels tegen. Bijvoorbeeld een te zachte ondergrond om te rollen, het ontbreken van geleidelijnen of hekken waar je met de rollator niet door kunt.   

Wandelen, goed voor elkaar
Kenniscentrum Groen & Handicap wil hier verandering in brengen, onder andere door op zijn site www.wandelenmeteenbeperking.nl informatie op te nemen over álle toegankelijke wandelroutes in Nederland. Om dit doel te realiseren, is het kenniscentrum gestart met het project ‘Wandelen, goed voor elkaar’. In dit project worden ambassadeurs geworven: wandelaars die de toegankelijkheid van wandelroutes in de natuur of in recreatiegebieden willen inventariseren.

Ambassadeurs  
Iedereen die weet waarop gelet moet worden bij het inventariseren van toegankelijkheid, of die deze kennis wil opdoen, kan ambassadeur worden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.wandelenmeteenbeperking.nl .
De ambassadeurs krijgen goede ondersteuning, onder andere via een draaiboek en instructiefilmpjes op de site. Daarnaast is er een Facebookpagina en een gesloten internetforum. Het kenniscentrum organiseert ook enkele keren per jaar een wandeling onder begeleiding van ervaren ambassadeurs.  

Kenniscentrum Groen & Handicap
‘Wandelen, goed voor elkaar’ is een van de activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap. De organisatie maakt zich ook sterk voor de verbetering van de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van natuur, parken en recreatiegebieden. Het kenniscentrum werkt hierbij onder andere samen met organisaties van mensen met een handicap, organisaties van wandelaars, beheerders van natuurterreinen en beleidsmakers en politici. Het werk van het kenniscentrum wordt mogelijk gemaakt door Revalidatiefonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

 Meer informatie over ‘Wandelen, goed voor elkaar!’ vindt u op www.wandelenmeteenbeperking.nl


Deel: ' Project 'Wandelen, goed voor elkaar!' '
Lees ook