Marianne Visser van Klaarwater: een schuit vol verhalen


Doek ‘’lost heroes’’ van Marc Rieu siert cover

HAARLEM, 20130104 -- Bij uitgeverij boekscout verscheen op 4 januari 2013 het nieuwste boek van Marianne Visser van Klaarwater: een schuit vol verhalen: een reisgids vol tips. Het doek ‘the lost Heroes’ van Marc Rieu siert de cover. Voor deze zoon van Andre Rieu is het de eerste keer dat een auteur een werk van hem uitkoos voor de omslag van een boek.

Volgens Marianne verbeeldt het boek exact haar inspiratie tot het schrijven van het boek ‘’een schuit vol verhalen: een reisgids vol tips.”Zoals we ook op de achterflap lezen: “Als eenzame ruiters die staren over de zee van het leven. Zo voelen Marianne en Peter zich na het overlijden van hun geliefde man en vrouw.’’

Wanneer hij haar meevraagt op zijn motorjacht voor een rondreis door België, zegt ze ja. Niet wetende wat hen wacht. Al varende ontdekt zij de wereld van het water. Onderweg bezoeken ze diverse steden, genieten van kunst, en verdiepen zich in de levens van spraakmakende personen.

Marianne heeft haar persoonlijke ervaringen van de boottocht beschreven. Daarnaast heeft ze haar boek aangevuld met informatie over de geschiedenis van België en geeft ze tips over diverse bezienswaardigheden. Via Weesp en Maastricht gaat de reis naar Maaseik, Luik, Namen, Thuin, Dinant, Brussel en Antwerpen.  

Doorheen het leven, doorheen de dood

Marianne Visser van Klaarwater schrijft over wat haar raakt in mens en maatschappij. In april 2012 verscheen bij Boekscout haar boek 'doorheen het leven, doorheen de dood'. Hierin schreef ze over ziekte en overlijden van haar man Roel Visser (23 november 2008), maar ook over de spirituele ontwikkeling die een mens op weg naar de.dood kan gaan.

Terwijl in het boek ‘doorheen het leven, doorheen dood’ het levenseinde centraal staat, gaat ‘een schuit vol  verhalen’ vooral over het leven. Wijze levenslessen vormen dan ook het onderschrift bij sommige van de kleurenfoto’s. 

Belgie 

Marianne Visser van Klaarwater schreef eerder over Belgie. Voor diverse vakbladen maakte zij reportages over Belgische brouwerijen (1990-2001). Haar boekjes over Rubens, Simenon, en Jacques Brel verschenen in de populair-wetenschappelijke serie Actuele Onderwerpen (2001-2005). Ook schreef zij het boek 'vorstenhuizen van Nederland, België en Luxemburg' (ten Have, 2005)." Als eindredactrice van Palet, het oudste kunstmagazine van Nederland, wijdt ze zich nu vooral aan Belgische kunst. Zoals ook voor haar eigen weblog Carpe Diem.

Prijs: € 16,95
Titel:
Een schuit vol verhalen
Auteur: Marianne Visser van Klaarwater
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina's: 116
ISBN: 9789462066014
Verschijningsdatum: 4 januari 2013
Link: http://www.boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=3574


Deel: ' 'Een schuit vol verhalen' door Marianne Visser van Klaarwater '
Lees ook