Radisson SAS Hotel in Hasselt krijgt Groene Sleutel


Ht internationale keurmerk voor bedrijven in de toeristische sector die serieus en controleerbaar bezig zijn met milieuzorg. Het Radisson SAS Hotel in Hasselt wordt hierbij het eerste officile groene hotel in Limburg

HASSELT, 20090527 -- In het kader van de wereldwijde Responsible Business politiek van de Rezidor Hotel Group, waarvan het Radisson SAS Hotel in het Belgische Hasselt deel uitmaakt, heeft het hotel maandenlang hard gewerkt om aan alle strenge milieueisen te voldoen, en zo het belangrijke keurmerk van de Groene Sleutel te verdienen www.radissonblu.nl/hotel-hasselt

De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op het vlak van comfort.

Sinds zijn opening in 2006 is het Radisson SAS Hotel in Hasselt bekend voor zijn innovatieve, creatieve en dynamische aanpak, ook wat betreft respect voor het milieu.
Zo werd in 2008 meer dan 29.000 euro genvesteerd om het hotel nog milieuvriendelijker te maken en te voldoen aan de vereisten om de Groene Sleutel te behalen.
Er werd een interface geplaatst tussen het airconditioning systeem en de reservaties zodat de kamers optimaal op temperatuur gehouden worden, alle gloeilampen werden vervangen door spaarlampen, er werd een thermische audit gedaan om warmteverlies op te sporen, er werd een luchtgordijn geplaatst aan de draaideur in de lobby en drukverminderaars in alle douchekoppen.

Dankzij een energie audit en een gentegreerd computersysteem kon de energieconsumptie tijdens de tweede helft van 2008 met liefst 14% naar beneden gehaald worden.
Verder worden de medewerkers gemotiveerd om met het openbaar vervoer en de fiets naar het werk te komen en organiseert het hotel elk jaar een milieumaand waarin de medewerkers en gasten bewust gemaakt worden rond de milieuproblematiek. Het hotel beschikt over een milieucordinator die nauwlettend toeziet op de uit te voeren acties.
Didier Boehlen, Algemeen Directeur Radisson SAS Hotel Hasselt besluit: "Wij zijn sinds de opening actief bezig met het milieu. Het verkrijgen van deze eerste Groene Sleutel in Limburg is voor ons dan ook heel belangrijk. Het is de officile erkenning dat we op de goede weg zijn en spoort ons er tegelijkertijd toe aan om verder te gaan in ons beleid om een groen hotel in een groene provincie te zijn en te blijven".

Info over Radisson Blu Hotel in Hasselt
Radisson Blu Hotel is gevestigd in de fashionable TT Toren. Met zijn 60 meter is Radisson Blu het hoogste hotel van Hasselt met een prachtig panoramisch uitzicht voor alle gasten.
Het hotel biedt 4 vergaderzalen www.radissonblu.nl/hotel-hasselt/meetings met een totale capaciteit van 327m en grote ramen dus volop natuurlijk daglicht. De goed uitgeruste faciliteiten zijn ideaal voor kleine tot middelgrote vergaderingen, evenementen, banketten en recepties. Het hotel heeft verschillende speciale aanbiedingen zoals Lazy Sunday in the city of romance en Maasmechelen Village VIP Shopping
De Koper restaurant en bar serveert Vlaamse keuken en cocktails in de Lounge www.radissonblu.nl/hotel-hasselt/dineren


Deel: ' Radisson SAS Hotel in Hasselt krijgt Groene Sleutel '
Lees ook