Hilton Hotels & Resorts lanceert eforea: spa at Hilton

Een nieuw innovatief globaal spa-concept gekenmerkt door exclusieve kuurreizen en innovatieve elementen op het vlak van design en ontwerp

MCLEAN, Va. & DUBAI & LONDON & SINGAPORE--(BUSINESS WIRE)-- 20101021 --

Hilton Hotels & Resorts presenteert eforea: spa at Hilton, het nieuwe globale spa-concept dat op het punt staat een van de snelst groeiende spamerken ter wereld te worden. eforea: spa at Hilton biedt een exclusief programma van kuurreizen en innovatieve elementen op het vlak van design, die alle een complete spa-oplossing bieden die hoteleigenaren gemakkelijk kunnen invoeren en aan hun eigen wensen aanpassen. Door gebruikmaking van haar wereldwijde bereik en expertise, haalde Hilton de beste elementen en praktijken uit Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika en Noord- en Zuid-Amerika om een uniek concept te creëren voor de slimme wereldreizigers van vandaag.

Hilton Hotels & Resorts is met 123 spa’s in bedrijf in hun hotels wereldwijd, één van de grootste aanbieders van spa-diensten. Het merk Hilton Hotels & Resorts heeft momenteel meer dan 80 vestigingen in ontwikkeling die zich ertoe hebben verbonden een spa op te nemen en verwacht dat deze vestigingen eforea als spa zullen kiezen.

“Vandaag brengen we de spa-ervaring in het hotel naar een nieuw niveau met de introductie van ons innovatieve globale spa-concept — eforea: spa at Hilton,” aldus Dave Horton, mondiaal directeur van het merk Hilton Hotels & Resorts. “eforea biedt de hoge standaarden die gasten van Hilton verwachten en bekrachtigt verder onze positie als de stijlvolle, vooruitdenkende leider inzake mondiale gastvrijheid. Met de opening van vandaag te Hilton Short Hills en met momenteel meer dan 80 spa’s in onze wereldwijde pijplijn, heeft eforea het potentieel om het spa-segment van onze branche op mondiale schaal te ontwikkelen.”

De eerste ‘eforea: spa at Hilton’ opent vandaag de deuren in Hilton Short Hills, een AAA Four Diamond hotel gevestigd in Short Hills, New Jersey, en 45 minuten buiten Manhattan. De door veel sterren bezochte grand opening omvatte een modeshow in samenwerking met Boho, een eco-fashion, lifestyle-magazine, en een boeksignering met celebrity chef Bethenny Frankel ten voordele van de American Cancer Society. Een wereldwijde reeks openingen zijn hierna gepland in veel verschillende landen zoals Thailand, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en de Malediven. Ontworpen door ons paradepaardje, nl. ons merk ‘Hilton Worldwide’, zal eforea ook beschikbaar zijn in vestigingen van Doubletree en Embassy Suites Hotels.

Door het creëren van het woord ‘eforea’, geeft Hilton een nieuwe verfrissende identiteit die men niet verwacht in de spa-wereld die vaak wordt gedomineerd door éénvormigheid. De naam van het concept is even uniek als het iconische Hilton merk en overstijgt de talen van de 76 landen die het hotel bedient. In een in toenemende mate snelle en soms stressvolle wereld, zoeken hedendaagse vakantiegangers wegen naar een rustigere, meer spirituele plek; het woord eforea werd gecreëerd om die plek te beschrijven. Het eforea merk belooft het lichaam evenwicht en wellness te geven en neemt gasten mee op een vormende, zintuiglijke reis, en helpt hen om zich opgewekter te voelen, vandaar het signature-beeld van het merk — een vlinder bevrijd uit zijn cocon.

Ervaringen op maat

De kern van het eforea-concept bestaat uit drie ‘signature’ spa-reizen die een combinatie zijn van een therapeutische benadering en vormende, zintuiglijke reizen. De Essentials Journey maakt gebruik van Kerstin Florian producten naast een ‘signature’ corrigerende gezichtsbehandelingop basis van MicroCurrent-technologie. Deze unieke behandeling mengt krachtige planten, kosmetische bestanddelen en geavanceerde non-invasieve facelifttechnologie. De Escape Journey is een set van holistische ervaringen die een samensmelting inhouden van bestanddelen van organische planten met traditionele genezingspraktijken zoals de Hilton Head-to-Toe Revitalization, een ervaring waarbij gebruik wordt gemaakt van producten uit de LI'TYA organische productlijn. Door van de man een prioriteit te maken in plaats van een bijzaak, creëerde Hilton Men’s Journey, een verzameling doelgerichte behandelingen bedacht voor mannen, waaronder de Signature Body Repair met massage met warme bamboe, speciaal ontwikkeld voor Hilton. Elke reis omvat een selectie van gezichts-. lichaams- en massagebehandelingen met uitgelezen extra opties.

Innovatief kenmerken qua design & ontwerp

Het eforea concept wordt gekenmerkt door innovatieve elementen om gedenkwaardige ervaringen te creëren in een “opzettelijk moderne” setting. Een opvallend element is het Vichy douche-ontwerp dat kenmerkend zal zijn voor de eforea spa’s. Spa-fans zullen het intieme en comfortabele gevoel bemerken van de cocon-achtige, ‘signature’ gebogen wanden van de vichy doucheruimte die een warme, ontspannende omgeving bieden vergeleken met de traditionele koude, klinische doucheruimten. Alle behandelingsruimten zijn voorzien van een geïntegreerde muziekspeaker en een aroma-verspreidend systeem dat tegelijkertijd ‘signature’ parfums verspreidt door de gehele ruimte terwijl kalmerende muziek te horen is om de ontspannende spa-omgeving nog ontspannender te maken. Een andere technologie die zal worden gebruikt in eforea spa’s is het K-Lift Age Management System, dat een uit meerdere fasen bestaande benadering biedt, in de vorm van een combinatie van rood LED-licht, geavanceerde Impulsed MicroCurrent en een Transdermal Delivery System om een rimpelloos, gelift uiterlijk te op te leveren.

Synergie met spa-experts

Een hoeksteen van de eforea ervaring is synergie tussen het meest vooraanstaande hospitalitybedrijf ter wereld en een aantal van de beste spaproductmerken ter wereld die zijn gekozen vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit en ervaring. Kerstin Florian levert een progressief assortiment resultaatgerichte Europese gezichts-, lichaams- en badproducten en behandelingen op basis van natuurlijke grondstoffen waaronder algen, modder, kruidenextracten, bronwater en essentiële oliën. De productlijn is gebaseerd op geavanceerde fytotherapie, aromatherapie, bronwater, kruiden- en mariene technologie. LI’TYA maakt gebruik van de revitaliserende en herstellende krachten van de natuurlijke bronnen van Australië om een holistische spa-ervaring te bieden. VitaMan levert een uitgebreide lijn van in Australië gefabriceerde natuurlijke spa- en verzorgingsproducten, met een formule speciaal voor mannen.

eforea Experience

In overeenstemming met de “emerge brighter” belofte is de Arrival Lounge van de spa voorzien van een speciaal ontworpen verlichtingselement dat licht geeft als gasten uit behandelingsruimten komen. De Changing Lounge is voorzien van een droge en natte omkleedcabine en verzorgings-unit; en de Thermal Lounge biedt warmte- en koudebehandelingen als voorproefje voor de spa-ervaringen van de gasten. De Transition Lounge brengt spabezoekers in een toestand van ontspanning, terwijl de behandelruimten ontworpen zijn als toevluchtsoorden van comfort, intimiteit en ontsnapping. Tenslotte geeft de winkel-oplossing van de spa de gasten de kans om hun spa-ervaring mee op reis te nemen.

Turnkey spa-oplossing voor eigenaars en consistente wereldwijde standaarden

Door haar consistente standaarden, cruciale elementen op maat en eenvoud van implementatie heeft eforea het potentieel om een van de grootste spa-ondernemingen in de wereld te worden. Het eforea-concept kan de algehele on-property-ervaring van de gast verhogen, en zo ook bijdragen aan de mondiale vertegenwoordiging van het iconische Hilton-merk dat hotels heeft in meer landen dan enig ander full-service merk.

“Hoteleigenaars en beleggers hebben lang gezocht naar een alomvattende spa-oplossing die gemakkelijk in te voeren is en toch tegemoet komt aan de behoeften van gasten over de hele wereld,” aldus Tyra Lowman, senior director of spas - full service en luxury brands, Hilton Worldwide. “eforea’s nieuwe supermoderne ontwerpconcept wordt aangevuld door het gemak van de standaard werkprocedures, wereldwijde leveringsovereenkomsten, een exclusief kuurprogramma én training – die samen het openen van een nieuwe spa eenvoudiger en winstgevender kunnen maken voor onze hotels.”

De media kunnen meer informatie vinden, video-interviews bekijken en van virtuele tours van eforea genieten op www.hiltonglobalmediacenter.com/eforea.

Over Hilton Hotels & Resorts

Hilton Hotels & Resorts is de stijlvolle, vooruitdenkende mondiale leider in hospitality die in meer landen gasten ontvangt dan elk ander full-service hotelmerk. Het Hilton Hotels & Resorts merk omvat momenteel meer dan 530 hotels en resorts in 76 landen, en is van plan dit uit te breiden naar 80 landen tegen eind 2011. Door het aanbieden van innovatieve producten, diensten en voorzieningen, maakt Hilton Hotels & Resorts het voor reizigers mogelijk op hun best te zijn, 24 uur per dag, 7 dagen per week, of ze nu voor zaken reizen of voor vakantie. Begin uw reis bij www.hilton.com. Hilton Hotels & Resorts is een van Hilton Worldwide’s tien marktleidende merken.

Over Hilton Worldwide

Hilton Worldwide is het belangrijkste hospitality-bedrijf ter wereld. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en middenklasse hotels. Al 90 jaar biedt Hilton Worldwide zakelijke reizigers en vakantiegangers de beste accommodaties, service, voorzieningen en waarde. Het bedrijf richt zich met haar wereldwijde merken op het voortzetten van haar traditie in het aanbieden van uitzonderlijke ervaringen aan haar gasten. De merken van het bedrijf omvatten meer dan 3600 hotels in 82 landen, waaronder Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het spaarprogramma van wereldklasse, met name Hilton HHonors®.

Bezoek voor meer informatie over het bedrijf www.hiltonworldwide.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6469888&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Hilton Hotels & Resorts
John Forrest Ales, +1-703-883-5212

johnforrest.ales@hilton.com

Deel: ' Hilton Hotels & Resorts lanceert eforea spa at Hilton '
Lees ook