Efteling heeft beste prijs-kwaliteitverhouding


ZWOLLE, 20100726 -- De Efteling is door de bezoekers van www.Uitmetkorting.nl verkozen tot attractiepark met de beste prijs-kwaliteitverhouding. "Helemaal super dat we zo positief beoordeeld worden" aldus een woordvoerder van Efteling.

Om te peilen bij welk park je echt waar voor je geld krijgt, werd afgelopen maand onder 20.000 bezoekers van Uitmetkorting.nl onderzoek gedaan naar de prijs-kwaliteitverhouding van de attractieparken. Met 25% van de stemmen steekt de Efteling met kop en schouders boven de andere parken uit. Op de tweede plaats staat Attractiepark Slagharen met 15% en de derde plaats is met 11% van de stemmen in handen van Bobbejaanland.

De uitslag is opvallend omdat de entreeprijs van de Efteling hoger is dan de prijs van de meeste andere attractieparken in en rond Nederland. Toch zijn de bezoekers zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. De Efteling verklaart dit succes doordat er in het park altijd iets nieuws te beleven valt: "We zijn continu in ontwikkeling: nieuw dit jaar zijn de attracties Sprookjesboom en Joris en de Draak. In 2011 openen we Raveleijn, een eeuwenoude magische stad met daarin onder andere een openluchtarena met 900 zitplaatsen." Daarnaast duidt de Efteling op de hoge eisen van de kwaliteit binnen het park: "We investeren in unieke attracties, maar hebben ook oog voor bijvoorbeeld de natuurlijke omgeving."

Om ervoor te zorgen dat het attractiepark volgend jaar weer als beste scoort gaat Efteling verder op de weg die ze bij de opening in 1952 al zijn ingeslagen: "De sprookjesbeleving van onze gasten staat voorop". Voor andere parken heeft de Efteling nog een tip om de prijs-kwaliteitverhouding te verbeteren: "Stel de gast centraal; kijk door zijn/haar ogen om te ontdekken wat je verbeteren kan."

Uitmetkorting.nl verzamelt alle kortingsacties voor pretparken, dierentuinen, musea, evenementen, sauna's en andere dagjes uit. Dagelijks besparen ongeveer tienduizend bezoekers veel geld door gebruik te maken van de website.


Deel: ' Efteling heeft beste prijs-kwaliteitverhouding '
Lees ook