zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Top 10 bezienswaardigheden van India voor 2021

Oh, India! Het land van bijzondere hindoeïstische rituelen, wonderschone natuur, heerlijk voedsel, levendige kleuren en chaotisch verkeer… wie wilt baden in cultuur en stimulans in alle vormen, zal zich in India beslist thuis voelen. Om India te kunnen bezoeken, heb je een visa nodig. Dit visa is geschikt voor zowel toeristische, als zakelijke reizen. Een visum India is gelukkig niet moeilijk om te verkrijgen: bij ons kun je namelijk een visum India zeer snel en eenvoudig realiseren.

Top 10 bezienswaardigheden India

Maar alvorens je daadwerkelijk het vliegtuig in stapt, wil je misschien weten welke bezienswaardigheden in dit bijzondere land je beslist niet mag missen. Lees gauw verder voor de top 10 van hotspots in India: plekken die herinneringen zullen maken die je nooit meer zult vergeten. Neem je camera mee!

De paleizen van Rajasthan

Beslist de moeite waard is het bezoek brengen aan de paleizen van Rajasthan. Sprookjesachtig mooi is het Umaid Bhawan Palace, bijvoorbeeld. Bezoek ook het Nahargarh fort en het fort van Jaisalmer, het Rambagh paleis en Jal Mahal.

National Park Bandhavgarh

Je vindt dit waanzinnig mooie park vlakbij de stad Umaria. Het wordt gezien als één van India’s mooiste nationale parken. Het heeft een hoge biodiversiteit en wordt niet alleen bezocht door mensen: als je geluk hebt, zie je er namelijk ook tijgers, luipaarden, rendieren, wolven en bizons!

Chennai

Deze stad, Chennai genaamd, bevindt zich in het noordoosten van het land. Je vindt er onder andere een wonderschoon strand, ‘Marina Beach’ genaamd, interessante galeries en musea, festivals en nog veel meer cultuurschoon.

Darjeeling

Deze stad vind je in het oosten van India, in de staat West-Bengalen. Het is de stad waar je de nostalgische stoomlocomotief zult treffen, die in deze stad passeert. Ook het oorlogsmonument en de Barbotey Rock Garden zijn het brengen van een bezoek beslist de moeite waard.

Jodhpur

Een andere plaats die bekend staat om haar mooie forten, tempels en paleizen is Jodhpur. Deze stad wordt soms de ‘blauwe stad’ genoemd, omdat vele van haar huizen in blauw zijn geschilderd. Een indrukwekkend gezicht! Neem ook een kijkje bij het Umaid Bhawan paleis en het Mehrangarh fort.

Mahabodhi Tempel

Deze prachtige tempel roept jouw naam. Gegrond op de plek die Bodh Gaya wordt genoemd, vind je deze indrukwekkende tempel met prachtige architectuur. Deze tempel werd rond de zesde eeuw gebouwd. In die tijd zijn er renovaties en aanpassingen plaatsgevonden, maar de tempel is nog steeds in authentieke staat.

Varanasi

Heb je wel eens van Varanasi gehoord? Het wordt door velen als de mooiste stad van India beschouwd. Je vindt er de oudste bewoonde steden ter wereld, rituelen en begrafenis ceremonies en vele mensen die komen om van het heilige water te drinken. Een bezoek aan deze stad zul je nooit vergeten.

Agra fort

Dit fort werd gebouwd onder leiding van de keizer Akbar, helemaal terug in de zestiende eeuw. Het is gebouwd met rode zandsteen, hetgeen direct in het oog springt. Toentertijd diende dit fort als thuishaven voor de regerende islamitische Mogoldynastie. Bekende poorten zijn de ‘Lahore Gate’ en de ‘Delhi Gate’.

Kanha National Park

Dit park is een waar paradijs voor liefhebbers van wild. Je vindt er onder andere tijgers, luipaarden, herten en de luiaard. Het park is het grootste nationale park in India en wordt gezien als het best beschermde en onderhouden park dat je in dit wonderlijke land kunt vinden.

Taj Mahal

Last, but not least: de Taj Mahal. Dit monument wordt in India gezien als het belangrijkste monument van het land, en staat dan ook symbool voor India. Het werd gebouwd onder leiding van Shah Jahan in de zeventiende eeuw, oorspronkelijk dienende als grafmonument voor zijn overleden vrouw. Dit monument behoort tot één van de zeven wereldwonderen en wordt, romantisch en logischerwijs, door vele bezoekers als het monument van de liefde.

Populair