Fixico-App versimpelt herstel autoschade via digitale foto's


Autobezitter met een deuk, kras of brandgat in bekleding ontvangt via applicaties van Fixico minimaal drie offertes in 24 uur

AMSTERDAM, 20130923 -- Fixico lanceert vandaag in groot-Amsterdam, (Amsterdam, Haarlem, Gooi & Vechtstreek) een iPhone- en webapplicatie. Deze startup van Nederlandse bodem versimpelt het herstelproces van autoschade voor zowel consument als schadehersteller. Voor de ontwikkeling hebben de oprichters van Fixico, Derk Roodhuyzen en Mark van Laar, aanzienlijke seed funding opgehaald bij een aantal durfinvesteerders.

Derk Roodhuyzen, oprichter Fixico: “De Fixico-App versimpelt het proces van autoschade herstellen. Onze applicatie geeft antwoord op de vraag, waar kun je een deuk, een kras in de autolak of brandgat in de bekleding het beste laten herstellen. Het juiste schadeherstelbedrijf vinden, is een lastige klus. Rondvragen is tijdrovend en zoeken op internet geeft slechts een overzicht van willekeurige schadeherstellers. Fixico koppelt de consument aan de juiste schadehersteller door inzicht te geven in kwaliteit, prijs- en serviceniveau van de schadehersteller.”

[Fixico-App versimpelt herstel autoschade via digitale foto's]Digitale foto's sturen aan schadeherstelbedrijven
Met de Fixico-App voor iPhone of web kan de gebruiker drie zelfgemaakte digitale foto’s versturen aan aangesloten schadeherstelbedrijven (BOVAG en/of FOCWA erkende garages). Binnen 24 uur ontvangt hij minimaal drie offertes van erkende, geselecteerde schadeherstellers. Aan de hand van de beste offerte kan de gebruiker een schadehersteller selecteren en vervolgens direct via Fixico een afspraak inplannen om de schade aan de auto te laten herstellen. Fixico controleert en monitort elke aanvraag. De afspraak met de schadehersteller wordt telefonisch door Fixico bevestigd.

Beste schadehersteller kiezen
De gebruiker hoeft dus alleen zijn foto's te uploaden en de beste schadehersteller te kiezen. Het gebruik van de Fixico-Apps is voor de gebruiker gratis. Schadeherstellers maken voorlopig eveneens gratis gebruik van het platform. Vanaf de lancering zorgen 70 aangesloten schadeherstelbedrijven voor een sluitende dekking in de regio groot-Amsterdam. Landelijke dekking is in een vergevorderd stadium en volgt eind dit jaar. Daarnaast zijn er internationale ambities. FONK, specialist in concepten voor web en touch devices en prijswinnaar van enkele internationale awards, heeft de applicaties ontwikkeld in nauwe samenwerking met Fixico. De apps kenmerken zich door toegankelijk design en hoog gebruiksgemak.

Simpel autoschade herstellen met Fixico
  1. Upload drie digitale foto's via de iPhone- of webapplicatie van Fixico
  2. Ontvang drie offertes van zorgvuldig gekozen aangesloten schadeherstelbedrijven (BOVAG en/of FOCWA erkende garages) binnen 24 uur
  3. Kies de beste offerte op basis van prijs, kwaliteit en serviceniveau en maak direct een afspraak
  4. Fixico bevestigt telefonisch de afspraak om de schade te laten herstellen

Link naar de iPhone-App Fixico: https://itunes.apple.com/us/app/fixico/id688820856?ls=1&mt=8

Link naar de Fixico Webapp: https://www.fixico.nl/app/public/index.php/webapp


Deel: ' Fixico-App versimpelt herstel autoschade via digitale foto's '
Lees ook