Martin Schilder Groep lanceert bedrijfsweblog


MAARSSEN, 20070511 -- Sinds afgelopen week is de Martin Schilder Groep online met een eigen weblog (weblog.martinschilder.nl). Zij zijn hiermee het eerste autobedrijf in Nederland met een eigen weblog. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat 54 procent van alle Nederlanders actief gebruikt maakt van weblogs. Op dit moment maakt slechts 2,5 procent van de Europese bedrijven gebruik van een corporate weblog.

De Martin Schilder Groep (dealer van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) kiest er bewust voor om de weblog niet vanuit een specifiek automerk in te steken. `Wij willen ons als Martin Schilder Groep profileren. Natuurlijk heeft een aantal artikelen betrekking op deze automerken. De auteurs op de weblog, medewerkers van Martin Schilder, hebben hier immers meer affiniteit mee. Maar ook ontwikkelingen bij andere automerken delen wij met onze klanten, wij plaatsen gerust een link naar relevante artikelen op de website van bijvoorbeeld Toyota.' aldus Evert Overtoom, Directeur Aftersales van Martin Schilder Autobedrijven.

Met het lanceren van een eigen weblog wil de Martin Schilder Groep de interactie met en tussen haar klanten (nog) verder stimuleren en de website persoonlijker maken. Naast de eigen medewerkers heeft een aantal `gastbloggers' toegang tot de weblog. Natuurlijk zijn ook de klanten van harte welkom om mee te `bloggen'.

Ontwikkelingen op het gebied van internet worden op de voet gevolgd binnen de organisatie. Lennart van der Gaast, Project Manager bij Martin Schilder, ziet de kansen van internet. `Wij bieden onze klanten al langer de mogelijkheid om via de website het werkplaatsbezoek zelf in te plannen. Zelfs vervangend vervoer is direct online te bestellen. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt.'.

De Martin Schilder Groep maakt voor de weblog en het reserveringssysteem gebruik van de techniek van Garageselect.nl. Vorig jaar lanceerden zij het consumentenportaal www.garageselect.nl, een onafhankelijke website waar automobilisten online een garage kunnen zoeken en een afspraak online inplannen.


Deel: ' Martin Schilder Groep lanceert bedrijfsweblog '
Lees ook