Beroepenmarkt Luchtvaart- en Reisindustrie in De Aviodrome


Orinteren op werken in de wolken

LELYSTAD, 20090915 -- Studenten, schoolverlaters en werkzoekenden kunnen zich op 26 september laten informeren over een carrire in de luchtvaart en de reiswereld. Toekomstige piloten, luchtvaarttechnici, stewards, stewardessen, reisadviseurs, luchtverkeersleiders en medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine krijgen de kans om van ervaringsdeskundigen te horen of dit nou cht hun beroep kan worden.

Zowel opleiders en werkgevers als mensen uit de praktijk zullen hun kennis delen. Veel studenten vragen zich af of dit wel een goede tijd is om te gaan werken in de luchtvaart- en reisindustrie of willen weten hoeveel ze gaan verdienen. Deze vragen zullen door een aantal sprekers beantwoord worden.

Een lijst van de standhouders is te vinden op www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt/standhouders.asp

Rondvluchten
De Aviodrome geeft bezoekers van de beroepenmarkt de gelegenheid om een rondvlucht te maken in een Gippsland GA8 Airvan van KammAir, voor slechts 35,-. De piloot geeft vooraf en tijdens de vlucht een uitgebreide uitleg over het vliegtuig en zijn werking. Een rondvlucht duurt ongeveer 20 minuten. Deze rondvluchten zijn uitsluitend voor de bezoekers van de beroepenmarkt beschikbaar, en kunnen alleen ter plekke kunnen worden geboekt.

F-16 'Fighting Falcon'
Gedurende de dag waarop de beroepenmarkt plaatsvindt is er een F-16 'Fighting Falcon' aanwezig. Deze straaljager kan van dichtbij bewonderd worden.

Workshop 'stressvolle situaties'
Trainingsorganisatie Be Secure organiseert op 26 september een workshop 'stressvolle situaties' voor bezoekers van de markt. Tijdens de workshop is het de bedoeling dat deelnemers een stressvolle situatie ervaren. Op die manier kunnen zij voelen wat stress met hen doet en hoe zij hier initieel op reageren.

Aanmelden
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de hele dag gewoon open voor bezoekers. Bezoekers van de beroepenmarkt kunnen de Aviodrome bezoeken tegen een bijzonder tarief. De toegangsprijs bedraagt dan slechts 10, - waarmee zowel de Luchtvaart- en Reisindustrie beroepen en -opleidingenmarkt als het museum bezocht kan worden. Museumkaarthouders betalen 4 om toegang te krijgen tot de luchtvaartberoepen- en opleidingenmarkt. De voorwaarde om gebruik te maken van deze gereduceerde tarieven is dat men zich vooraf registreert via www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt


Deel: ' Beroepenmarkt Luchtvaart- en Reisindustrie in De Aviodrome '
Lees ook