Nieuwe hulpactie voor Harlingse vrachtwagenchauffeur in Frans gevang


Inzamelingsactie voor juridische bijstand voor Klaas-Jan Bolt

DAMWOUDE/HARLINGEN, 20080215 -- Sinds enige tijd zet Transport Online zich in voor het lot van Klaas-Jan Bolt, een Harlingse vrachtwagenchauffeur die nu al bijna drie jaar in voorarrest wordt gehouden in een Franse gevangenis op verdenking van drugssmokkel. Er zijn nu opnieuw ontwikkelingen waar deze organisatie voor de transportsector ieders hulp dringend bij nodig heeft.

Op 7, 8 en 9 februari heeft Hans Bolt, de broer van Klaas-Jan een bezoek gebracht aan zijn broer in de Franse gevangenis. Ook de echtgenote van Klaas-Jan was bij dit bezoek aanwezig. Na bijna drie jaar konden zij elkaar eindelijk weer in levende lijve zien. Na het bezoek aan de gevangenis is er ook nauw contact geweest met de advocaat aldaar: Stphane Guitard. Deze advocaat heeft zijn volledige medewerking toegezegd en gelooft voor de volle honderd procent in de onschuld van Klaas-Jan Bolt.

Het proces van Klaas-Jan Bolt staat gepland van 5 mei t/m 23 mei 2008. Om Klaas-Jan goed bij te staan zal de advocaat zich volledig moeten richten op zijn dossier. Het is een complexe zaak, zo is inmiddels wel gebleken. Guitard is een goede advocaat, die goed aangeschreven staat. Echter wanneer deze advocaat belangeloos werkt kan hij lang zoveel niet bewerkstelligen dan wanneer hij Klaas-Jan betaald bij staat. Dit vooral doordat hij betalende clinten moet weigeren om zich volledig op de zaak van Klaas-Jan te kunnen richten, in de weken voor het proces.

Het gezin en de familie Bolt zijn niet bij machte de advocaatkosten volledig op zich te nemen en daarom start Transport Online nu een inzameling. "Klaas-Jan heeft recht op een eerlijk proces en dat krijgt hij gewoonweg niet wanneer hij geen goede advocaat heeft. De advocaatkosten zouden in totaal neerkomen op ongeveer 15.000 euro", aldus Esther van der Wal, eigenaar van Transport Online.

Van der Wal vraagt namens de familie eenieder die sympathie heeft voor Klaas-Jan Bolt een (klein) bedrag te storten om ervoor te zorgen dat hij in het voorjaar daadwerkelijk vrijkomt.

Wie eerst meer informatie betreffende de zaak Bolt wenst, kan ten allen tijde contact opnemen met Esther van der Wal: "Wij begrijpen uiteraard dat dit niet zomaar iets is dat wij van de mensen vragen en dat zij misschien meer informatie wensen omtrent deze zaak. Daarom zijn wij, de familie en de advocaat te allen tijde bereid meer informatie te verstrekken indien dit gewenst is." Eerste aanspreekpunt in deze kwestie is de organisatie Transport Online in Damwoude, dit om de privacy van het gezin en de familie Bolt te beschermen.

Giften kunnen gestort worden op nummer: 12.59.35.919 t.n.v. Transport Online te Damwoude o.v.v. Inzameling Klaas-Jan Bolt

Wie eerst in contact wilt treden met de organisatie kan een e-mail sturen naar info@transport-online.nl of bellen naar telefoonnummer 0511 420 425 (Bereikbaar ma t/m vrij van 9:00-17:00 uur en op zaterdag van 10:00-14:00 uur). Ook op onze website www.transport-online.nl is veel informatie terug te vinden over de zaak van Klaas-Jan Bolt en gevangen chauffeurs in het buitenland in het algemeen.

Transport Online is een organisatie die zich inzet voor de complete transportsector. Van werkgever tot gezin. Zij houdt zich onder andere bezig met het bijstaan van chauffeurs(gezinnen) die gevangen zitten in het buitenland op verdenking, vaak ten onrechte, van drugssmokkel.

Web: www.transport-online.nl


Deel: ' Nieuwe hulpactie voor Harlingse vrachtwagenchauffeur in Frans gevang '
Lees ook