Luchtvaartpioniers eren Historische Luchtvaart


De Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL) reikt voor de 6e keer de Fiets van Messel Award uit

LELYSTAD, 20101008 -- Eens in de twee jaar reikt de Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL) de zogenaamde Fiets van Messel Award uit aan een persoon of organisatie, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de historische luchtvaart. Op 12 oktober zal deze Award te Lelystad voor de 6e keer worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een prachtige ets van de Noord-Hollandse kunstenares Leentje Linders.

Gerson "Fiets" van Messel, de naamgever van de Award, geldt als n van de pioniers van de Nederlandse luchtvaart. Via het Korps Wielrijders van de Landmacht ging hij naar de vliegopleiding in Soesterberg. Hij was jarenlang gezagvoerder bij de KLM en ging in 1956 met pensioen als gezagvoerder op de Lockheed Constellation. Het jet tijdperk moest nog beginnen. "Fiets" was voor en na zijn pensionering een belangrijke pleitbezorger voor met name de historische luchtvaart.

De kandidaten voor de prijs zijn door de leden van de NFHL voorgedragen. De jury, te weten Luitenant-generaal b.d. B.A.C. Droste en voormalig Martinair CEO, dr. J.M. Schrder, heeft half september hun keuze gemaakt. De winnaar zal op dinsdag 12 oktober 2010 tijdens een ceremonie op Lelystad Airport de prijs in ontvangst nemen.

De NFHL is de belangenbehartiger voor de historische luchtvaart in Nederland, dit vooral ten dienste van de leden. De leden van de NFHL beheren gezamenlijk 60 historische vliegtuigen waarvan er velen zeer relevant zijn voor de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis.

Getekend: Harry Haas, Public Affairs NFHL
Voor meer informatie: www.nfhl.nl


Deel: ' Luchtvaartpioniers eren Historische Luchtvaart '
Lees ook