Vliegen op vrijdag de 13e goedkoper en veiliger, maar niet populair


Vliegreis op ongeluksvrijdag wordt vermeden

BREDA, 20160512 -- Het is goedkoper én veiliger om op vrijdag de 13e te vliegen, maar toch proberen veel reizigers een vliegreis op een ongeluksvrijdag te voorkomen. Zelfs het boeken van een vliegticket op vrijdag de 13e wordt vermeden. Dit blijkt uit onderzoek van vliegticketwebsite Tix.nl, die boekingscijfers en historische vluchtstatistieken analyseerde.

Liever niet vliegen op vrijdag de 13e
Bij het vergelijken van boekingscijfers van alle vluchten met vertrek op een ongeluksvrijdag zag Tix.nl een verschil van 5,5% ten opzichte van het vrijdagse gemiddelde. Verder boeken mensen minder snel een vliegticket op vrijdag de 13e, ongeacht of zij op deze ongeluksdag vertrekken of niet.

Deze lagere boekingscijfers vertalen zich door naar de gemiddelde prijzen. Bij vertrek op een vrijdag de 13e is de tarief van een vliegticket gemiddeld 2,6% lager dan bij vertrek op een willekeurige andere vrijdag.

Veiliger
Vliegen op vrijdag de 13e is echter aanzienlijk veiliger dan op een reguliere vrijdag, zo blijkt uit bijna 70 jaar aan vluchtstatistieken van de Flight Safety Foundation. Op ongeluksvrijdagen gebeuren gemiddeld 35% minder vliegtuigongelukken dan op een andere dag, en zelfs 39% minder dan op andere vrijdagen.

Ook vliegtuigmaatschappijen besteden aandacht aan het ongeluksgetal. Onder meer KLM en Lufthansa hebben geen rij 13 aan boord van hun vliegtuigen. Dit is echter niet omdat deze airlines in ongeluk geloven, maar vooral om discussies met reizigers die niet op deze rij willen zitten te voorkomen.


Meer informatie over vliegen op vrijdag de 13e is te vinden op https://blog.tix.nl/onderzoeken/vliegen-op-vrijdag-de-13e/


Deel: ' Vliegen op vrijdag de 13e goedkoper en veiliger, maar niet populair '
Lees ook