Huursom autostoel of GPS vaak hoger dan aanschafprijs


Autoverhuurbedrijven verdienen flink aan extra's en accessoires

EINDHOVEN, 20150710 -- Bij het huren van een auto in het buitenland is de huursom van een autostoeltje of navigatiesysteem vaak hoger dan de nieuwwaarde ervan. Vooral bij een langere huurperiode is het vaak voordeliger om zelf een autostoel of GPS mee te nemen, of om deze op locatie aan te schaffen. Dit blijkt uit cijfers van reiswebsite StedenTripper.com, die onderzoek deed naar autohuur in het buitenland.

“De huurtarieven van dit soort extra’s zijn extreem hoog”, aldus Erik Lammers van StedenTripper.com. “Na een enkele verhuur hebben sommige autoverhuurders de aanschafprijs er al uit. Tijdens ons onderzoek kwamen we in één geval zelfs een huursom tegen van €131,46 tegen, voor een autostoeltje dat een geadviseerde winkelverkoopprijs heeft van €39,95. En dat terwijl je een autostoeltje bij veel vliegtuigmaatschappijen bovendien gratis mag meenemen als extra bagagestuk! Zelfs bij lowcostairlines, maar dat weten veel reizigers niet.”

Navigatiesysteem
Ook voor een navigatiesysteem rekenen autoverhuurders hoge tarieven. Bij een kortere huurperiode ligt het huurtarief tussen de 12 en 23 euro per dag. Bij een langere huurperiode geldt meestal een maximumtarief, dat kan oplopen tot boven de 200 euro. Een TomTom mét levenslange kaart-updates is al verkrijgbaar voor minder dan €100. Het huren van andere extra’s, zoals autostoelen voor baby’s, sneeuwkettingen en imperialen, is naar verhouding iets voordeliger, maar ook hier is er soms weinig verschil tussen de huursom en de nieuwprijs. De reiswebsite raadt daarom aan om ook de huur-extra’s goed te vergelijken, of om deze gewoon zelf mee te nemen.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op https://www.stedentripper.com/blog/92907/dossier-huurauto-citytrip-vakantie/


Deel: ' Autoverhuurbedrijven verdienen flink aan extra's en accessoires '
Lees ook