Spoorwegmuseum verplaatst tentoonstelling naar Utrecht CS


UTRECHT, 20161206 -- Op 7 december wordt de vernieuwde stationshal van Utrecht CS geopend. Het Spoorwegmuseum grijpt dit moment aan om de tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ van Het Spoorwegmuseum naar Utrecht CS te verplaatsen. Dit is mogelijk omdat het museum de tentoonstelling in een historisch postrijtuig heeft ingebouwd. Van 6 t/m 11 december staat dit postrijtuig met de tentoonstelling over de historie van Utrecht op spoor 4 van Utrecht CS. De tentoonstelling is in deze periode gratis toegankelijk.

Tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’
De historie van Utrecht CS begint al in 1843 met de bouw van het eerste klassieke stationsgebouw. In die tijd was Utrecht nog een kleine provinciestad met ca. 50.000 inwoners. De trein zorgde voor toenemende bedrijvigheid en het station werd een impuls voor de groei van de stad. Het stationsgebied moest zich aanpassen aan meer reizigers en toenemend fiets- en autoverkeer. Met objecten, foto’s en filmpjes toont Het Spoorwegmuseum de ontwikkeling van het Utrechtse stationsgebied van 1843 tot nu.

[Spoorwegmuseum verplaatst tentoonstelling naar Utrecht CS]


Signeersessie boek ‘Utrecht Centraal’
Samen met het Utrechts Archief maakt Het Spoorwegmuseum een prachtig boek over de geschiedenis van Utrecht CS. De mooiste foto’s uit de collecties van het Utrecht Archief en Het Spoorwegmuseum zijn in het boek opgenomen. De teksten zijn van spoorkenners Victor Lansink en Jos Zijlstra. Beide auteurs signeren het boek op woensdag 7 december tussen 14.00 en 15.00 uur in de AKO op Utrecht CS.

Tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ op Utrecht CS
6 december  2016 t/m 11 december 2017
Perron 4, Utrecht CS

Meer informatie:
https://www.spoorwegmuseum.nl/tentoonstellingen/utrecht-centraal

Van 14 december 2016 t/m 5 februari is de tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ weer te zien in Het Spoorwegmuseum. In verband met het Allerhande Kerstfestival is Het Spoorwegmuseum van 6 t/m 13 december gesloten voor museumbezoek. Voor het Allerhande Kerstfestival is er een aparte kaartverkoop via www.allerhandekerstfestival.nl

Kijk naar het filmpje over de verplaatsing hieronder of op: https://youtu.be/wVo-_vNd_jA.
Deel: ' Spoorwegmuseum verplaatst tentoonstelling naar Utrecht CS '
Lees ook