DHV wint opdracht tweede Julianasluis Gouda


GOUDA, 20100831 -- Advies- en ingenieursbureau DHV heeft van de Provincie Zuid-Holland de opdracht verworven voor de voorbereiding tot en met de bouwbegeleiding van de tweede Julianasluis in Gouda.

[Visualisatie van de nieuwe Julianasluis Provincie Zuid-Holland] De huidige sluis uit 1936 is te klein geworden voor de toegenomen beroeps- en recreatievaart tussen Rotterdam en Amsterdam. Er komt een tweede sluis bij die breder en dieper is zodat ook grotere schepen er gebruik van kunnen maken. De nieuwe sluis met twee beweegbare bruggen zal in januari 2014 klaar zijn. De twee sluizen maken het tevens mogelijk de beroeps- en recreatievaart van elkaar te scheiden wat de veiligheid ten goede komt.

De opdracht omvat het uitwerken van het Programma van Eisen, het opstellen van het Design&Construct-contract, het begeleiden van de aanbesteding en de contractbeheersing tijdens de aanleg.

DHV begeleidt nu al het groot onderhoud van de bestaande sluis. De bediening van de twee sluizen en vier beweegbare bruggen zal straks worden gentegreerd in n nieuw bedieningssysteem.

Fotobijschrift: Visualisatie van de nieuwe Julianasluis Provincie Zuid-Holland.


Deel: ' DHV wint opdracht tweede Julianasluis Gouda '
Lees ook