Adel Polyester winnaar 2016 in Composietmaterialen


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160418 -- Adel Polyester BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Composietmaterialenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Adel Polyester weet haar uitgebreide kennis van composietcasco’s en andere composietproducten uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Al ruim 18 jaar legt Adel Polyester BV zich toe op de verwerking van composiet. Haar specialisme is cascobouw tot een lengte van 22 meter. De onderneming bouwt casco sloepen en motor- en zeiljachten voor verschillende bekende sloepen- en jachtenbouwers uit binnen- en buitenland. Daarnaast vervaardigt zij verschillende andere producten van composietmaterialen, zoals douchecabines, landbouwtanks en machinekappen. Tevens adviseert zij bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Adel Polyester BV (sinds 1998) is gevestigd in Genemuiden. Het bedrijf heeft 20 personeelsleden en is ook internationaal actief. In de drukke periodes kan het personeelsbestand wel uitlopen naar 25 personen.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Adel Polyester BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Adel Polyester, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. De meeste specifieke verwerkingstechnieken en -processen die in de fabriek worden toegepast, zijn eigen uitvindingen.’

Snelle groei
Begonnen met het maken van betonnen tuinbeelden (kabouters), stapte oprichter Arvid de Lange op enig moment over op het bouwen van sloepen. Vanaf dat moment heeft het bedrijf een snelle groei doorgemaakt. Alleen al in het jaar 2015 is het is de capaciteit van het bedrijf fors uitgebreid. De laatste jaren heeft Adel Polyester zich gefocust op het meest luxe segment van de Nederlandse jachtbouw, de custom-builts, one-off en serieproducties. Ook grote jachtwerven weten Adel Polyester steeds vaker te vinden. Van een bekend Nederlands high-end botenmerk krijgt de onderneming steeds meer opdrachten omdat men daar van mening is dat Adel Polyester één van de beste composietbouwers in Nederland is die aan de hoge kwaliteitseisen kan voldoen.

‘Bijzonder aan dit bedrijf is dat de medewerkers zich enorm inzetten en leergierig zijn. Ondanks dat ze relatief jong zijn, hebben ze een schat aan ervaring in hun branche. Als er projecten klaar moeten in een korte periode staan de medewerkers stuk voor stuk klaar voor het bedrijf’, weet Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Dat vinden ze gewoon leuk en ze willen de klant goed bedienen. Zij houden echt van hun werk. Als tegenprestatie zorgt het bedrijf ervoor dat ze gelukkig en blij blijven door ze goed te belonen en een goede werkgever te zijn.’

‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een absolute topper in haar wereld. Een kroonjuweel in de Nederlandse composietverwerkingsbranche en de meer dan terechte branchewinnaar!’, aldus de jury.

Meer informatie: www.adelpolyester.nl 

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro. 

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award. 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' Adel Polyester winnaar 2016 in Composietmaterialen '
Lees ook