Regenten laten gezaghebbend boek verbieden en plegen censuur


ROTTERDAM en AMSTERDAM, 20131105 -- Tineke Netelenbos, Eric van Dijk voorzitter NLC en twintig anderen hebben met behulp van rechtsmisbruik de publicatie van een boek weten te voorkomen over het loodswezen en de haven. De publicatie van het boek 'Kroniek der loodsen' van Martijn van Oorschot, dat volgens een strak wetenschappelijke methode tot stand kwam, is verboden alsmede verspreiding van het bronmateriaal.

Het nieuwsfeit.
Dit jaar is samen met het Loodwezen, een monopolistisch bedrijf dat de loodswet mag uitvoeren, een serieuze kroniek gemaakt over verleden, heden en toekomst. Dit boek zou op het 25-jarig jubileum op 25 september aan de minister uitgereikt worden en in een eerste oplage van 2000 exemplaren verspreid worden. Er ontstond een aantoonbaar conflict met het loodswezen dat onderzoeksvervalsing wilde plegen. Uit principe en met de vele schandalen die de wetenschap al teistert als context weigerde TheFaketory daaraan mee te werken. Er is zelfs veel geld geboden.

Er is vervolgens op last van:
Ex minister: Tineke Netelenbos
Havenmeester van Amsterdam: Janine van Oosten
Havenbaron Ben Vree, CEO van ATM Terminals
Havenbaron Piet Hoogerwaard, directeur bij Vopak
Ex voorzitter van de loodsen: Rein van Gooswilligen en
De huidig voorzitter van de Loodsen: Eric van Dijk

aan de voorzieningenrechter een publicatieverbod gevraagd. Daartoe huurden zij met publieksgeld een peperduur advocatenbureau in dat met succes de boel verdraaide, door te beweren dat de loodsen slechts een tekstschrijvertje hadden ingehuurd die als ghostwriter een feestelijk jubileumboekje zou schrijven waarna de loodsen zelf als uitgever zouden fungeren. Men wist derhalve de inhoud van het werk buiten de rechtszaal te houden en met juridische argumenten en liegen, de publicatie en verspreiding te verbieden.

Zij plegen feitelijk censuur op een wetenschappelijke tekst met rechtsmisbruik, regentenpolitiek en “valsheid in geschrifte”.

De Faketory gaat in hoger beroep. Het debat over dingen die door hen verborgen worden, dient volgens veel betrokkenen in het openbaar gevoerd te worden.

Met de processie van het vermoorde boek op 27 oktober 2013 en de manifestatie bij het lieverdje https://redlighttales.nl/?p=74 is een start gemaakt met algemeen bekend maken en aandacht vragen voor deze censuur door de voorgenoemden die zich met gemeenschapsgeld peperdure advocaten kunnen permitteren.


Een persmap is beschikbaar, de website gaat binnenkort life.

Over Ons
TheFaketory www.thefaketory.org is een internationaal opererend productiebedrijf dat zich specialiseert in het in opdracht vervaardigen en publiceren van serieuze antropologische studies. Daarnaast organiseert de TheFaketory internationaal festivals, culturele uitwisselingsprogramma’s en kunstproducties. TheFaketory heeft vestigingen in Amsterdam en Sao Paulo en branches in Phnom Penn en Bangkok en op de Filipijnen en in India.

Op 27 oktober 2013 is in Nederland met succes het festival Gespuis in de Spuistraat te Amsterdam www.gespuisindespuistraat.nl georganiseerd. Het 3 daags festival trok een paar duizend bezoekers.

Bekende publicaties van TheFaketory in Nederland zijn:

            Vergeten Heden: Over dementie

            Zoektocht naar schoonheid: over de manier waarop Nederland met  schoonheid omgaat.

            Dromen Doen, over jongeren in achterstandssituaties en

            Wat we doen is niet Normaal, een studie naar menselijk conflict gedrag.

TheFaketory bestaat sinds 1998 jaar en maakt alleen producties die maatschappelijk relevant en gezaghebbend zijn.

Over de schrijver
Martijn van Oorschot heeft een vijftiental boeken op zijn naam staan als cultureel antropoloog en heeft in Nederland aan de USBO en Erasmus gedoceerd. Aan de USBO deed hij onder andere
onderzoek naar de verzelfstandigingshype van de overheid onder premier Lubbers.


Deel: ' Regenten laten boek over loodswezen verbieden en plegen censuur '
Lees ook