Praxis Automation Technology winnaar 2016 in Maritieme ICT


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160317 -- Praxis Automation Technology BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Maritieme-ICT-branche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende internationale onderneming met een zeer sterke positionering dankzij innovatie en in-house productie van de computersystemen. ‘Praxis Automation Technology weet haar grote kennis van scheepsautomatisering uitstekend om te zetten in klantvriendelijke producten, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Praxis Automation Technology BV is gespecialiseerd in alle te automatiseren systemen aan boord van schepen, zoals voor navigatie, besturing, aandrijving, dynamic positioning, energieopwekking, brandmelding en alarmsystemen. Het bedrijf  is opgericht in 1965. Het is gevestigd in Leiderdorp, met nevenvestigingen in Vietnam, Singapore, China en Zuid Korea en is over de hele wereld actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Praxis Automation Technology BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie en in-house productie is het sleutelwoord bij Praxis Automation Technology, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant. Door de jaren heen heeft de onderneming diverse innovaties op haar naam staan, die sedertdien gemeengoed in deze sector zijn geworden.’

Allerhoogste eisen

Praxis heeft al zeker 4.000 verschillende schepen – variërend van cruiseschepen, bulk carriers, containerschepen, tankers, ferry’s, sleepboten en megajachten tot bevoorradingschepen – van systemen voorzien. Alles draait om de allerhoogste eisen die aan dergelijke systemen kunnen worden gesteld, de best mogelijke service (24/7, wereldwijd) en de garantie dat reserve-onderdelen gedurende minstens 20 jaar beschikbaar zijn. De organisatie is dan ook op alle denkbare onderdelen gecertificeerd: ISO 9001, Lloyds, DNV/GL, BV, ABS en vele andere.

‘In Nederland is Praxis uniek’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Er zijn uiteraard gelijksoortige aanbieders, maar geen echte concurrenten die hetzelfde totale oplossingsaanbod hebben. Continuïteit wordt gegarandeerd door verdere ontwikkelingen in maatwerk, door eigen innovaties, door nieuwe afnemers te vinden in andere segmenten en door samenwerkingen binnen de keten.’

Op een wereldmarkt is het Nederlandse Praxis een bekende en betrouwbare speler waar vele internationale scheepsbouwers, maar ook kleine partijen, graag mee samenwerken. ‘Absoluut een specialist op het gebied van scheepsautomatisering. Met hoogwaardige kennis en ervaring, een enorm hoog besef van veiligheid en kwaliteit en een attitude die de klant centraal stelt. En daarnaast flexibel, betrouwbaar en snel. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Praxis Automation Technology een topper in haar wereld. Zonder twijfel de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.praxis-automation.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Praxis Automation Technology winnaar 2016 in Maritieme ICT '
Lees ook