11% van de routes heeft van tevoren al vertraging


ALMERE, 20150303 -- Bij elf procent van de routes in Nederland kan je van tevoren al weten hoeveel vertraging je op de route hebt. Dat wijzen cijfers van de file-app TimesUpp uit. TimesUpp verstuurde de afgelopen zes maanden meer dan 500.000 vertrek alarmen. Dat zijn pushberichten die gebruikers van de app vertellen wanneer ze moeten vertrekken naar hun volgende afspraak. Voor elk vertrek alarm wordt rekening gehouden met files en vertraging op de weg.

Van de 500.000 vertrek alarmen die werden verstuurd, was er ruim 55.000 keer sprake van vertraging op de weg en dus een langere reistijd. In 11 procent van de gevallen had de gebruiker dus vertraging op weg naar zijn volgende afspraak, die voor aanvang van de rit al bekend was.
De grootste vertraging die TimesUpp aan een gebruiker doorgaf in januari was 2 uur en 37 minuten. In februari bedroeg het record 2 uur en 13 minuten.

Over TimesUpp
TimesUpp is het vertrek alarm op de iPhone. De gratis applicatie kent de afspraken in je agenda en berekent hoe lang je onderweg bent naar je volgende afspraak. Daarbij kijkt TimesUpp naar de files op de weg en de vertraging die je daardoor oploopt. Je ontvangt een pushbericht als het tijd is om te vertrekken. De app houdt zelfs rekening met parkeertijd, en laat zien hoelang je met het openbaar vervoer over dezelfde route doet.

Downloadlink naar de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/timesupp-het-vertrek-alarm/id808665979?mt=8


Deel: ' 11% van de routes heeft van tevoren al vertraging '
Lees ook