Geen kilometerheffing, geen verlies van privacy


AMSTERDAM, 20071211 -- Via de internet-community Belastinglobby ondertekenen Nederlandse belastingbetalers een actie tegen kilometerheffing en verlies van privacy. Op www.belastinglobby.nl tekenen belastingbetalers wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De actie van belastingbetalers tegen kilometerheffing en verlies van privacy is n van vele acties die gaan volgen.

De Nederlandse belastingbetalers hebben het Nederlandse wegennet betaald. Politici hebben deze Nederlandse infrastructuur decennialang onvoldoende verbeterd of vergroot. In plaats van uitbreiding en innovatie stelt het kabinet bovenop heffingen via accijnzen op benzine, bijtelling en BTW nu hun ultieme belasting voor: een heffing op alle kilometers die Nederlanders rijden!

Nederlanders betalen al de hoogste benzineprijzen en een van de hoogste dieselprijzen in Europa. Kilometerheffing wordt niet alleen geheven zonder alternatief en op alle autorijders en autoritten in het land maar belast ook ieders privacy en vrijheid. De belofte dat "de kosten niet hoger zullen worden" is al veel te vaak misbruikt en niet waar gebleken, recent nog met de zorgverzekering. Bovendien, het wordt tijd dat politici er eindelijk voor zorgen dat mensen minder belasting gaan betalen, in plaats van het uitgangspunt `net zoveel als nu'.

Kilometerheffing geeft politici de ultieme controle over het weggebruik en het leven van alle Nederlanders. Betalen naar gebruik is zinvol, maar de huidige plannen voor rekeningrijden veranderen de Nederlandse wegen in een totalitaire staatsgeldkraan. Daarom moet kilometerheffing worden stopgezet.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financile positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om hun stem te laten horen door acties te tekenen. Naast n keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag hun stem te laten horen door acties te tekenen. Acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld


Doe mee, tel mee, stem mee

Tekenen voor de actie van belastingbetalers tegen kilometerheffing en verlies van privacy of n van de andere belastingverlagende acties kan gratis via de website www.belastinglobby.nl of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY KILOMETERHEFFING (0,60 e.p.o.b.).


Deel: ' Geen kilometerheffing, geen verlies van privacy '
Lees ook