SOSTAGG biedt hulpverleners snelle informatie via mobiel internet


Nieuwe (S)ICE Standaard-Scan In Case of Emergency

ASSEN, 20090713 -- Te veel mensen gaan nog steeds iedere dag de deur uit zonder identificatiegegevens en andere belangrijke informatie bij zich te dragen. In geval van nood lopen zij hierdoor het risico te laat geholpen te worden en zetten hiermee hun leven op het spel. Dit terwijl ze wel elke dag een mobiele telefoon op zak hebben. Met de ontwikkeling van de SOSTAGG zijn beide gegevens samengebracht en verwerkt tot de ideale oplossing voor een ieder die zijn eerste hulp gegevens in combinatie met de mobiele telefoon bij zich wil dragen. Bovendien kunnen hulpverleners nu sneller handelen.

De SOSTAGG is niet afhankelijk van een werkende mobiele telefoon van het slachtoffer maar maakt gebruik van de kracht van mobiel internet en de inmiddels twee en een halve miljoen mobiele internetters op straat in Nederland.

De SOSTAGG is een persoonlijke code (BeeTagg) die je op je mobiele telefoon kunt plakken en die mobiele internetters via een multicode reader met hun mobieltje kunnen scannen. Nadat de code is gelezen krijgt men rechtstreeks toegang tot jouw persoonlijke mobiele SOS pagina. Hierop staan al jouw belangrijke gegevens vermeld. Denk hierbij aan je MAD gegevens (Medicijnen, Allergien/Ziektes/Bloedgroep en Dokters),ICE contactpersonen en je donorwens. Tevens is de mobiele SOS pagina voorzien van een foto zodat hulpverleners weten dat het om jou gaat.

Professionele hulpverleners kunnen het beste standaard een internettelefoon met multicode reader bij zich dragen. Op deze wijze zijn zij niet afhankelijk van het opsporen van contactpersonen voor eerste hulp informatie maar kunnen deze direkt scannen. Dit scheelt veel tijd op een moment dat iedere seconde telt.

Op de meeste moderne telefoons zit al een reader. Mobiele internetters die nog geen reader op de telefoon hebben kunnen deze binnen enkele minuten via de mobiele website SOSTAGG.mobi downloaden. Bezitters van een SOSTAGG en mobiel internet op hun telefoon doen er verstandig aan ook zelf de reader te installeren. Op deze manier kan in geval van nood ook de eigen telefoon worden gebruikt voor het lezen van de code.

SOSTAGG is een initiatief van Online Business Platform te Assen. OBP heeft zich ten doel gesteld wereldwijd een nieuwe SICE Standaard (Scan In Case of Emergency) in te voeren ter bevordering van betere en snellere hulpverlening in geval van nood.

Online Business Platform/MobiConcept


Deel: ' SOSTAGG biedt hulpverleners snelle informatie via mobiel internet '
Lees ook