Medische hypnose voor hulpverleners kan levens redden


OOSTERHOUT, 20130816 -- Hulpverleners die kennis hebben van hypnose kunnen de geestelijke en lichamelijke omstandigheden van een slachtoffer dramatisch verbeteren. “Het begrijpen en toepassen van hypnosetechnieken in noodsituaties redt levens in geval van een auto-ongeluk, een ramp, op de EHBO in het ziekenhuis en onder veel andere omstandigheden waarbij hulpverleners zijn betrokken”, zegt Ina Oostrom, directeur van het OMNI Hypnosis Training Center® Netherlands.

Hypnose bij noodsituaties
Wetenschappers raken steeds meer overtuigd van de kracht en effectiviteit van hypnose. Ook ziekenhuizen passen hypnose steeds meer toe, zoals op de afdeling maag/lever/darm van het AMC. Hypnose is eigenlijk niets anders dan het creëren van een zeer sterke focus. Hiermee kan de aandacht van bijvoorbeeld een verkeersslachtoffer worden afgeleid van de benarde situatie waarin hij zich bevindt en kan de hulpverlener de patiënt kalmeren, zorgen voor natuurlijke pijnbestrijding en bepaalde fysieke reacties onder controle krijgen zoals ademhaling en bloedingen.
 
De kracht van woorden
Woorden kunnen helen en woorden kunnen beschadigen. De kracht van woorden, zowel in positief als negatief opzicht, wordt enorm onderschat. Ambulancemedewerkers, brandweerlieden en medisch opgeleiden kunnen leren hoe zij door het kiezen van de juiste woorden en het gebruiken van de juiste technieken, mensen doeltreffend kunnen helpen in noodsituaties en op klinisch gebied.

Hypnosemasterclass voor hulpverleners
Het gerenommeerde OMNI Hypnosis Training Center® Netherlands start op 13 oktober 2013 met een eerste masterclass Medische Hypnose, speciaal voor hulpverleners. Stap voor stap wordt geleerd hoe met eenvoudige technieken, grote resultaten bereikt kunnen worden. Veel artsen, tandartsen een andere professionals zoeken assistentie van hypnotherapeuten om hun patiënten te helpen met pijnbestrijding zonder het gebruik van chemicaliën of willen deze technieken zelf leren. Iemand die bekend is met deze methoden kan met vertrouwen werken in dit veel voldoening gevende, klinische gebied en daarmee het leed van slachtoffers beduidend verzachten.


Deel: ' Medische hypnose voor hulpverleners kan levens redden '
Lees ook