Wintershuttle verbaasd over besluit minister omtrent reisinformatie


Soesterberg, 20110128 -- Minister Schultz van Haegen van infrastructuur heeft op donderdag 27 januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de reisinformatie over het treinverkeer in Nederland volledig bij de NS komt te liggen. Wintersporttrein Wintershuttle is niet gelukkig met deze beslissing aangezien de minister hiermee een deel van de privatisering van het spoor ongedaan maakt.

De wintersporttrein Wintershuttle rijdt in de krokusvakantie vanuit Utrecht naar de Oostenrijkse Alpen. De locomotief en het personeel voor deze trein worden in Nederland geleverd door de private railoperator ACTS uit 's-Hertogenbosch. In de huidige opzet worden de dienstregelingen en reisinformatie besteld bij Prorail als beheerder van de railinfrastructuur. Prorail verwerkt deze gegevens en zorgt ervoor dat op het juiste moment de juiste informatie wordt omgeroepen.

"In het plan van de minister wordt de reisinformatie de verantwoordelijkheid van de NS, waardoor de NS dus ook de reisinformatie zou verzorgen voor bijvoorbeeld de Wintershuttle" aldus Steef Klarenbeek, directeur van de Wintershuttle. "Op dit moment hebben wij als Wintershuttle geen contact met de NS en worden onze reizigers op de stations door Prorail genformeerd. Als extra service informeren we onze reizigers daarnaast ook nog zelf via Twitter. De minister schrijft in haar brief aan de Tweede Kamer dat ze afspraken wil maken met de NS over de informatie van derde partijen waartoe de Wintershuttle dus ook behoort. In het geval van een grote verstoring bestaat de kans echter dat de reisinformatie voor de NS klanten toch voorgaat wanneer de informatie door de NS uitgevoerd wordt terwijl voor Prorail iedere klant gelijk is" aldus de heer Klarenbeek.

De Wintershuttle zal omtrent de reisinformatie op het spoor de fractieleden van de Tweede Kamer benaderen en hen verzoeken de minister vragen te stellen over dit onderwerp.

Meer informatie over de Wintershuttle via http://www.wintershuttle.nl


Deel: ' Wintershuttle verbaasd over besluit minister omtrent reisinformatie '
Lees ook