Introductie nieuw fietsparkeersysteem Bikeeper


Zorgeloos parkeren met Bikeeper

ALMELO, 20071221 -- Aerbike Holland brengt een nieuw parkeerconcept op de markt voor stadsfietsen, recreatiefietsen, mountainbikes en ATB'ers. Veilig, stabiel en preventief tegen diefstal en beschadiging aan het voorwiel. De Bikeeper is een totaal afwijkend systeem in vergelijking met de huidige fietsenstallingen.

[foto bikeeper]
Het grootste probleem namelijk is dat deze fietsenstandaards slechts het voorwiel van de fiets fixeren, waardoor de fiets onstabiel staat. De Bikeeper daarentegen fixeert het voorwiel n het frame. Dat is een noviteit in Nederland. De ondersteuning van het wiel en frame voorkomt tevens beschadiging aan de tweewieler. Zijwaartse belasting van het wiel is niet aan de orde, terwijl dat wel het geval is bij de `oude generatie' fietsenstandaarden waardoor fietsen als dominostenen kunnen omvallen. Het Duitse keuringsinstituut TV heeft de Bikeeper voorzien van het GS-keurmerk.

Diefstalpreventie
De fiets wordt in de roestvrij stalen houder gereden, rolt over een oprijnok en zet zich na een kantelbeweging vast. Een vork met sleufgaten borgt het frame, waardoor de fiets stabiel staat. Aerbike Holland heeft ook aan diefstalpreventie gedacht. Door de twee sleufgaten van de vork kan een extra veiligheidsslot worden aangebracht.

En last but not least, het oog wil ook wat: de ergonomische fietsenstalling ziet er keurig uit. De fietsers hebben genoeg ruimte naast hun fiets om deze te parkeren en weer weg te rijden. De stallingseenheden zijn in principe eindeloos koppelbaar.


Deel: ' Introductie nieuw fietsparkeersysteem Bikeeper '
Lees ook