Action Company draagt bij aan een veilige werkomgeving


Eerste geslaagde in Recreatiegebied Spaarnwoude

AMSTERDAM - SPAARNWOUDE, 20090611 -- Action Company heeft de eerste Quad rijvaardigheids diploma's uitgereikt aan werknemers van Waterschap Noorderzijlvest, na een geslaagde E.A.S.I Quad Rijvaardigheidstraining op het Off Road terrein in recreatiegebied Spaarnwoude. Action Company is als enige in Nederland in staat om deze training volgens E.A.S.I. standaard met officieel erkend diploma te verzorgen.

Action Company is al vele jaren actief in de outdoor evenementenbranche met als specialisme automotive experiences. Een van onze activiteiten waar we veel van onze gasten mee vermaken is het Quad rijden. Een hele leuke, dynamishe, maar tegelijkertijd ook risicovolle bezigheid.
Omdat we ons daarvan bewust zijn en omdat er in de afgelopen jaren in Nederland vervelende situaties zijn ontstaan tijdens het Quad rijden, hebben wij contact gezocht met de E.A.S.I. in Engeland. Dat is de European ATV Safety Institute. Zij zijn al jarenlang actief in het verzorgen van trainingen zodat mensen die recreatief of voor het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden een Quad rijden dit met de nodige vaardigheden doen zodat ongelukken voorkomen worden.

In Nederland worden elk jaar ongeveer 1000 Quads verkocht. De nieuwe, gelukkige eigenaren van deze Quads gaan met een gebruikershandleiding en vaak zonder rij ervaring met hun Quad aan de slag. Veel dealers nemen hun verantwoording door hun klanten de nodige instructie te geven, maar tot op heden is het Nederland niet gelukt hiervoor een standaard te ontwikkelen.
In Engeland daarentegen hebben inmiddels de dealers van de grote merken met elkaar en met de E.A.S.I, goede afspraken gemaakt zodat kopers van een Quad tegen een erg aantrekkelijke prijs een goede training krijgen aangeboden bij aanschaf van hun ATV.

Verhoging veiligheid werknemers door samenwerking met E.A.S.I. Engeland
De Nederlandse wetgeving stelt eisen aan werkgevers op het gebied van veiligheid en instructie. Een werknemer moet altijd voorbereid zijn op zijn werkzaamheden door middel van training zodat ongelukken tijdens het verrichten van werkzaamheden worden voorkomen.

Ineke van der Geest, Directeur Action Company: "Ik ben erg enthousiast over de weg die we zijn ingeslagen. Action Company organiseert al langere tijd evenementen met gemotoriseerde voertuigen waaronder Quads. Zodoende hebben onze instructeurs al veel ervaring opgedaan met het Off road Quad rijden. Omdat er veel mensen in en buiten Nederland professioneel gebruik maken van de Quads en er helaas ook veel ongelukken gebeuren met de Quads zijn wij in contact gekomen met Andy Heitman van EASI in Engeland. Ik vind het super dat we, na in Engeland extra te zijn opgeleid, nu de training ook in Nederland mogen geven, maar tegelijkertijd ook leuke en veilige evenementen kunnen organiseren met onze Quads."

Andy Heitman, director E.A.S.I. England: "I am very content that the Netherlands are going to cooperate with the EASI. This will certainly contribute to a higher, worldwide safety standard where it concerns All Terrain Vehicle Safety education, training and awareness. EASI's primary goal is to promote the safe and responsible use of ATV's, thereby reducing accidents and injuries from improper ATV operation by the rider. And we can use all the support we can get."

Over Action Company

Action Company is het meest unieke evenementenbureau van Nederland op het gebied van Experiences onder het label ActionPlanet. Ons specialisme is "mobiliteit" en dan vooral de leuke kanten daarvan. Daarom organiseren we automotive experiences die aansluiten bij de dromen van stoere mannen en vrouwen. Tijdens deze experiences kunnen deelnemers individueel of in groepen bijzondere voertuigen besturen. Zoals een RIB Powerboat met 250pk outboard, 350 cc Quads, stoere auto's zoals de Hummer 1 en 2 of de Carver One, een slanke driewieler die stuurt als een auto, helt als een motorfiets maar voelt als een vliegtuig....... Action Company beschikt als enige in de wereld over 6 Carvers, een high tech voertuig van Nederlandse vinding.

Kijk voor meer informatie op www.quadsafety.org/


Deel: ' Action Company draagt bij aan een veilige werkomgeving '
Lees ook