GroenLinks Stichtse Vecht wakkert discussie A2 aan door hoax


Doe iets aan overlast voor de mensen langs de A2!

Stichtse Vecht, 20140314 -- GroenLinks Stichtse Vecht is via twitter, youtube, facebook en met RTV Stichtse Vecht een viral gestart over de A2.

Animatie overkapping A2

Een animatiefilmpje geeft een beeld van hoe het zou worden: “Binnen de overkapping zullen filters het fijnstof filteren. Op de overkapping komt een veld zonnepanelen en vele lage windmolens . Deze moeten 20.000 woningen volledig van energie gaan voorzien. Verder komt er een groot stadspark. De overkapping zal door vensters zicht geven op de buitenwereld, zodat men zich niet 10 km lang afgesloten hoeft te voelen."

De reden van de actie

Vele duizenden inwoners van Stichtse Vecht wonen langs de A2 en een groot deel daarvan heeft al jaren last van de A2, en dreigt daar door verdere verhoging van de maximale snelheid nog meer last van te krijgen. De discussie is inmiddels gereduceerd tot “jullie zijn zeikers en wij willen gewoon lekker doorrijden”. GroenLinks wil de discussie opschudden, want we kunnen die mensen niet zomaar laten zitten. Ze voelen zich in de steek gelaten. Met deze actie vragen we aandacht voor dit serieuze probleem.

Hoe reëel is het?

Tijdens het voorbereiden van de actie werd het beeld steeds realistischer. Door het stijgen van de grondprijs langs de A2, omdat grond geschikt wordt voor woningbouw, wordt een goed deel van de kosten gedekt. Het ondergronds laten gaan van verkeer en openbaar vervoer, is een oplossing voor de dichtslibbende Randstad en het behoud van ons groen. We krijgen een veel gezondere leefomgeving, hetgeen de kosten voor volksgezondheid zal drukken. Ten slotte creëren we hier ook een “zonnepanelenveld” en een “windmolenbos” van enorme omvang, waar inwoners geen last van zullen hebben, goed voor de schone energievoorziening van vele huishoudens. Een stadspark maakt het geheel compleet. Wat eerst voor ons een hoax was, werd langzaam aan een reële wens.

Excuses

We hebben mensen op het verkeerde been gezet. We hebben bouwbedrijven en overheidsinstellingen, relevante brancheorganisaties gevraagd of ze hier iets van wisten. Om een zaadje te planten. Wat is er mogelijk? Help onze inwoners van de overlast af! GroenLinks Stichtse Vecht


Deel: ' GroenLinks Stichtse Vecht wakkert discussie A2 aan door hoax '
Lees ook