zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Kunstgras maakt groen en blij

Houd je van een strak, groen en fris gazon? Dan kan het haast niet anders of je hebt wel eens kunstgras – ook bekend als namaakgras – overwogen als mogelijkheid voor in de tuin. Wellicht is het er nog niet van gekomen door tijdsgebrek, drukte of andere omstandigheden. Jammer, want kiezen voor kunstgras is om allerlei redenen verstandig. De voordelen van kunstgras aanleggen of laten aanleggen zijn legio. Laat je ook verrassen door alle pluspunten van kunstgrasmatten en lees snel verder! We hebben namelijk de grootste voordelen hieronder voor je in kaart gebracht.

Groener gras dan de buren? Het kan met kunstgras!

Als je altijd al groener gras dan de buren wilde hebben, is dat met kunstgras mogelijk. Tenzij jouw buren natuurlijk ook goed kunstgras in de tuin hebben liggen. Kunstgrasmatten hebben namelijk geen last van verkleuring, wat bij gewoon gras (in combinatie met zon) natuurlijk wel een probleem is. En je bent niet alleen van die lelijke lichte of bruine plekken af. Nee: ook kale plekken in het gras behoren na het leggen van de matten tot de verleden tijd.

Kunstgras bespaart enorm veel tijd

Naast de visuele blijheid en het genot die kunstgras opleveren, is het ook fijn dat je met het leggen (of laten aanleggen) van namaakgras zeeën van tijd bespaart. Herinner je nog het sproeien tijdens de zomermaanden om de grasmat mooi te houden? Dat hoeft voortaan niet meer. En die talloze maaibeurten die natuurlijk gras nodig heeft, zijn voortaan ook over. Net als onkruid wieden, verticuteren, het bemesten van gras en de randjes bijwerken. Je houdt voortaan dan ook zeeën van tijd over om lekker van je tuin te genieten.

Geen gesjouw meer met spullen

Kunstgras is sterk en daardoor kun je de tuinbank, tuinstoelen en tuintafel er gewoon het hele jaar op laten staan. Hetzelfde is het geval met zwembadjes voor je kids, tuinspeelgoed als glijbanen en dergelijke. Ook na een half jaar op een kunstgrasmat te hebben gestaan, is de kwaliteit van het gras nog prima.

Jarenlang genieten van mooi gras

Wanneer je kunstgras hebt aangelegd kan het grote genieten in de tuin pas echt gaan beginnen. Want je hebt weinig werk aan namaakgras en, ook dat is meer dan fijn, de grasmatten gaan minimaal vijftien jaar tot wel dertig jaar probleemloos mee. Zonder veel onderhoud blijft de grasmat in prima staat. Een mat van namaakgras is dan ook een duurzame keuze. En het milieu is ook blij met je, want kunstgrasmatten kunnen later uitstekend gerecycled worden.

Keuze uit veel varianten en soorten

Houd je van speciale, bijzondere of juist van standaard grasmatten? Geen zorgen, want met kunstgrasmatten in de tuin is er veel keuze. Zo kun je kiezen voor grasmatten met korte of juist met langere sprieten. De hardheid van de sprieten varieert ook per soort, afhankelijk van jouw wensen. En ten slotte is er qua kleuren ook veel mogelijk met kunstgras. Verdiep je verder in de vele keuzemogelijkheden en varianten en koop nu jouw kunstgrasmatten voordelig bij een echte specialist!

Populair