Van Zelst repareert explosieveilige elektromotoren


VCA-, ISO- en Atex-certificaat nieuwe stap in professionaliteit

SPRANG-CAPELLE, 20061114 -- Met de certificaten VCA, ISO en Atex op zak, is Van Zelst Elektromotoren uit Sprang-Capelle nu nog breder inzetbaar geworden. Het bedrijf levert, reviseert en repareert al 40 jaar elektromotoren.

Het behalen van die normen bleek een even logische als noodzakelijke stap. Rob van Zelst, die samen met broer Erik de dagelijkse leiding heeft, zegt daarover: "Aan onze manier van werken hoefde niet veel veranderd te worden, maar voor veel van onze klanten is het noodzakelijk dat wij de VCA- en ISO-papieren kunnen overleggen. Wat ISO betekent voor de kwaliteit van werken, is inmiddels genoegzaam bekend natuurlijk. In de VCA-norm zijn afspraken vastgelegd over veilig werken op het terrein van de opdrachtgever. De Atex-norm is een iets ander verhaal. Nu mogen wij namelijk reparaties verrichten aan explosieveilige motoren. Zelfs hebben wij nu toestemming om motoren van het gerenommeerde merk Rotor te repareren."

bakmeel

"In de Europese wet is vastgelegd, dat alle bedrijven met ingang van juli 2006 explosiegevaar op de werkvloer tot een minimum beperkt moeten hebben. Je denkt dan natuurlijk in eerste instantie aan de chemische industrie. Maar ook het stof van bakmeel of veevoeder kan ontploffen. Er is dus een brede groep bedrijven voor wie het belangrijk is, dat de elektromotoren in pompen, aandrijvingen en afzuiginstallaties overeenkomstig de wet worden gerepareerd zodat warmte of vonken tijdens het gebruik geen risico zullen vormen. Niet alle collega-reparateurs mogen dat. Wij nu dus wel."

Eigenlijk zijn in elk bedrijf wel elektromotoren aanwezig. Van ventilator tot slijpmachine en van koelinrichting tot transportsystemen. "Zonder elektromotoren zou zo'n beetje alles stilstaan. Daarom is het goed te weten, dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Wij leveren kleine en grote exemplaren. De gangbare maten zelfs direct uit voorraad."


Deel: ' Van Zelst repareert explosieveilige elektromotoren '
Lees ook