Héél veel gelukwensen voor Máxima


AMSTERDAM, 20140516 -- Hare Majesteit Koningin Máxima is jarig! Ter gelegenheid van haar 43ste verjaardag kreeg ze gistermiddag alvast een verjaardagskaart van maar liefst 1,5 x 3 meter vol met hartverwarmende wensen aangeboden. Dat tijdens de overhandiging een speciaal voor Máxima ontwikkelde cocktail geserveerd werd, maakte het feest compleet. Volgens de initiatiefnemer, het Spaanse likeurmerk Licor 43, weerspiegelt de cocktail ‘Máxima 43’ naast de naam ook het karakter van onze Koningin; temperamentvol, puur en bijzonder smaakvol.

Liefka Blank, Brand Development Manager van Licor 43: “Máxima heeft Spaanstalige roots en dan wordt ze nu óók nog 43! Dat vraagt natuurlijk om een mooi cadeau. We vermoedden dat een heleboel mensen Máxima wél willen feliciteren, maar daar simpelweg de mogelijkheid niet voor hebben. Daarom zijn we met een gigantische verjaardagskaart de straat op gegaan. Iedereen kon een persoonlijke gelukwens voor Máxima op de kaart schrijven. Ons vermoeden bleek juist. Géén plekje bleef onbeschreven!

In de middag hebben we de kaart bij Paleis Noordeinde in Den Haag aangeboden.”

[Héél veel gelukwensen voor Máxima]Het recept
Máxima 43

Glas:
Martini glas

Ingrediënten:
- 20 ml Licor 43
- 10 ml Russian Standard Vodka
- 40 ml melk
- 20 ml Monin perzikpuree (of zelfgemaakte perzikpuree)
- halve rode peper
 
Bereiding:
Kneus de rode peper in een shakerglas, voeg voldoende ijsblokjes toe en schenk de overige ingrediënten er overheen. Circa 10 seconden goed shaken. Dubbel zeef in een op voorhand gekoeld Martini glas. Garneer met een rode of oranje peper op de zijkant van het glas.

Licor 43 is verkrijgbaar bij de slijter in een 350 ml, 700 ml en 1000 ml fles. (alleen vanaf 18 jaar en ouder). Het recept van de cocktail Máxima 43 staat ook op Licor43.nl. 


Deel: ' Héél veel gelukwensen voor Máxima '
Lees ook